CHP’li Maltepe Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’yla anlaşma sağlayamaması üzerine işçilerin greve çıkması sonrasında son birkaç gündür Maltepe sokaklarından çöp dağları yükselmeye başladı. Toplanmayan çöplerin görüntüleri ise özellikle sosyal medyada büyük tepki topladı.

Eski İstanbul sokaklarını akıllara getiren manzara karşısında bölge sakinleri de şikayetçi.

"PARAM YOK NE YAPİM?"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise konu hakkında Habertürk’e yaptığı açıklamada “İşçilerimizin, emekçilerimizin grev hakkına saygı duyuyorum ama param yok ne yapayım! Gelir-gider ortada. Maaşlara ayda 20 milyon TL ödüyorum.  Keşke belediyenin daha fazla geliri olsa da işçilere daha fazla maaş ödeyebilsem. Ama gelir bu kadar.” ifadelerini kullandı.

"ÇÖP DAĞLARI YÜKSELİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da çöplerin toplanması soruldu. Erdoğan, Cuma çıkışı yaptığı açıklamada konuya ilişkin “İstanbul'da çöp dağları aynen benim belediyeyi devraldığım zamandaki gibi yükselmeye başladı. Sen belediye başkanı değil misin? Bu çöpler neden temizlenmiyor? İstanbul halkı yeniden eski Türkiye özlemine mi dönecek?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

"VATANDAŞ KOLLARI SIVADI"

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Twitter’da binlerce kişi CHP’li belediye tarafından yönetilen Maltepe’de yaşananlara karşı ateş püskürdü.

#CHPçöptü etiketi ile verilen tepkilerde vatandaşların artık çöpleri kendilerinin topladığı ifade ediliyor.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise CHP’nin İstanbul’u 20 ayda 29 yıl geriye götürdüğünü söyleyerek tepkisini gösteriyor.

#CHPçöptür İSYANI

İşte yaşanan manzaraya karşı verilen tepkilerden bazıları:

Editör: TE Bilisim