American Airlines hisse alınır mı sorusu yatırımcılar tarafından sıkça araştırılıyor. Yaklaşık 50 ülkede 350 noktaya günlük 6700 uçuş gerçekleştiren American Airlines yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. AAL koduyla Nasdaq borsasında işlem gören şirket koronavirüs salgınında olumsuz etkilenen firmalar arasında yer aldı. Havayolu şirketinin satışları dördüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde geldikten sonra perakende yatırımcıları hisseye olan açığa satış baskısı için harekete geçti. Yine de çeyrekte günlük 30 milyon dolar civarında nakit kaybı ile Perşembe günü yıllık 8,9 milyar dolar ile rekor seviyede zarar bildirdi. Peki, American Airlines hisse alınır mı? American Airlines hisse nasıl alınır? İşte detaylar…

AMERİCAN AİRLİNES HİSSE ALINIR MI?

Büyük zarar görmüş seyahat sektörü merkezde: American Airlines (NASDAQ:AAL) ve Southwest Airlines (NYSE:LUV). McDonald’s (NYSE:MCD) da Perşembe günü sonuçlarını paylaşacak ve salgından dolayı paket fast fooda olan talep sayesinde artış bekleniyor.

Fed Çarşamba günü para politikasını değiştirmedi ancak Başkan Jerome Powell, “tam bir toparlanma için daha gidecek çok yolumuz var” dedi.

Bu da ABD’nin dördüncü çeyreğe ait GSYH verileri ile haftalık işsizlik başvurularını ilginin merkezine koyuyor. Başta Çin olmak üzere seyahat kısıtlamalarından dolayı talebin zayıflayacağına ilişkin endişelerle Perşembe günü petrol fiyatları düştü. Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin, seyahat açısından genellikle yılın en yoğun dönemi olan Ay Yeni Yılı öncesinde virüs vakalarında artışla karşı karşıya.

Çin Ulaştırma Bakanlığı, yapılacak seyahat sayısının 2020’e göre %15 artacağını ancak 2019’a göre %40 azalacağını tahmin ediyor.

AMERİCAN AİRLİNES HİSSE NASIL ALINIR?

Birçok bankanın yatırım platformları üzerinde hisse senedi alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim