Doğu Akdeniz’de gerilimi tırmandıran Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’ın yürüttüğü dış politikaya bir eleştiri de Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Danışmanı ve Yunanistan Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELIAMEP) Danışma Kurulu Üyesi Emekli büyükelçi Panagiotis İoakimidis’ten geldi.

TÜRKİYE AKDENİZ ÜLKESİDİR, DIŞLANAMAZ”

Yunanistan’da gazeteci Giannis Laskarakis’e konuşan ve Yunanistan ile Türkiye arasında gerçekleştirilen istikşafi toplantılarına birçok kez katılan Emekli Büyükelçi İoakimidis, “Yunan- Türk ilişkilerinin normalleşmesi, iki ülkenin kalkınmasında ve özellikle Trakya ve Doğu Ege adalarında olumlu etkiler yaratacaktır” diye konuştu.

Emekli Büyükelçi İoakimidis, Yunanistan’ın dış politikada Türkiye’ye karşı izlediği hatalı politikalara eleştirilerde bulundu. Türkiye’nin de bazı konularda haklı olabileceğini ifade eden İoakimidis, “Bir gerçek var o da Türkiye’nin Akdeniz’de olup bitenlerden dışlanamayacağıdır. Türkiye bir Akdeniz ülkesidir. Elbette uluslararası hukuka saygı göstermesi şartıyla katılmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilisim