Yaptığı haberlerle vesâyetin tuzaklarına karşı her dâim milletinin yanında duran Diriliş Postası 7’den 70’e herkesin sesi soluğu olmaya Recep Yeter ile devam edecek.

DİRİLİŞ POSTASI GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ RECEP YETER KİMDİR?

Yeni Şafak Haber Müdürlüğü görevini sürdürürken istifa ederek 19 yıllık Albayrak Medya kariyerini noktalayan Recep Yeter, 1 yılı aşkın süredir köşe yazarlığı yaptığı Diriliş Postası Gazetesi’nin yeni Genel Yayın Yönetmeni oldu. Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk bir süre önce görevinden ayrılmıştı.

Recep Yeter, gazeteciliğe 1990lı yılların ortalarında adım attı. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Profesyonel gazeteciliğe başladığı tarihe kadar çeşitli dergilerde çalıştı. Yeni Şafak gazetesinde sırasıyla muhabirlik, editörlük, ekler sorumlusu, pazar eki yayın yönetmenliği, köşe yazarlığı, istihbarat şefliği ve haber müdürlüğü görevlerinde bulundu.

ERDOĞAN’IN PARTİ KURMA SÜRECİNİN YAKIN TANIĞI

Recep Yeter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2001 yılında AK Parti’yi kurma sürecinde Anadolu gezilerine, gezi otobüsünde yakın gazeteci ve foto muhabiri olarak eşlik etti. 20 yılı aşan gazetecilik hayatı süresince gazete, dergi ve internet sitelerinde pek çok manşet haberi, yazı dizileri, araştırma dosyaları ve köşe yazıları yayımlanan Recep Yeter, Tvnet, Moral FM, Seyr FM gibi çeşitli televizyon ve radyolarda programlar da yaptı.  

ONLARCA GAZETECİ YETİŞTİRDİ

Recep Yeter, Anadolu Ajansı, Basın İlan Kurumu başta olmak üzere üniversite ve akademilerde verdiği gazetecilik eğitimleri ile de biliniyor. Yeter’in Yeni Şafak’ta hayata geçirdiği Genç Gazeteciler programıyla yetişmesine öncülük ettiği 100’ün üzerinde gazeteci halen Yeni Şafak, TRT, Anadolu Ajansı başta olmak üzere pek çok medya kuruluşunda görev yapmaya devam ediyor. 15 Temmuz’da darbe girişimini duyuran ilk haberde imzası olan Recep Yeter, orta derecede Fransızca, İngilizce ve Arapça biliyor. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu ve Medyada Aidiyet ve Performans ilişkisi üzerine çalıştığı Yüksek Lisans’ını İstanbul Üniversitesi’nde tamamlayan Recep Yeter evli ve üç çocuk babası.  

Editör: TE Bilisim