Ekranların sevilen yarışması Survivor yeni bölümleri ile seyircisi ile buluşuyor. Survivor’da bütün detaylar seyirciler tarafından merak ediliyor. Survivor’da para birimi olarak Peso kullanıyor. Survivor takipçileri, 1 Peso kaç Lira? Peso nerenin parası? Peso hangi ülkenin parası? gibi sorulara cevap arıyor. Bu soruların cevabı haberimizin detayından ulaşabilirsiniz…

1000 Peso kaç Lira?

1.000 Dominik Pesosu, 128,45 Türk Lirası'na eşittir.

Peso hangi ülkeni parası?

Peso (İsp: ağırlık), aslen İspanya kökenli bir para biriminin adıdır ve bugün birçok eski İspanyol kolonisi ülkenin para birimidir. Dolar işareti $ başlangıçta İspanyol-Meksikan Pesosu için geçerli olmuş ve daha sonra Amerikan doları için de kullanılmıştır. Bugün bu işaret tüm Dolar veya Peso olarak adlandırılan para birimleri için evrensel birim sembolü olarak kullanılır.

İspanya kökenli para birimi olan, Peso ya da Pezo’yu kullanan ülkelere baktığımızda geçmişte İspanyol sömürüsü olan ülkeler karşımıza çıkmaktadır.

Peso-Pezo

Peso, uluslararası alanda çok önemli bir para birimi olarak kullanılmıştır. İspanya’da ortaya çıkan para birimi, İspanya’nın eski sömürge ülkelerinde kullanılmaktadır.

Şu anda peso kullanan sekiz ülke bulunmaktadır. Peso kullanan ülkeler; Şili , Arjantin , Kolombiya , Küba , Meksika, Dominik Cumhuriyeti , Uruguay ve Filipinler pezo para birimini kullanan ülkelerdir.

Her ülkenin kendi pezosu vardır; Kolombiya Pezosu, Şili Pezosu… gibi. Peso kullanan geçmişte 14 ülke varken günümüzde sadece 8 ülke kullanmaktadır. Geçmişte Peso kullanan ülkeler arasında; İspanya, Porto Riko, Kosta Rika, Ekvator Ginesi ve El Salvador gibi ülkeler bulunmaktadır.

Günümüzde peso kullanan her ülkenin kendine ait para birimi bulunmaktadır.

İşte Para Birimi Peso Olan Ülkeler:

Ülke - Para Birimi
Şili: Şili Pezosu
Kolombiya: Kolombiya pezosu
Arjantin: Arjantin Pezosu
Küba: Küba pezosu
Uruguay: Uruguay pezosu
Dominik: Cumhuriyeti Dominik Pezosu
Meksika: Meksika pezosu
Filipinler: Filipin pezosu

Editör: TE Bilisim