Erzurum'un Karaçoban ilçesinin HDP'li Belediye Başkanı Halit Uğun, hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Uğun'un akrabası olan şoförü Yakup Uğun da "terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı" iddiasıyla gözaltına alındı.

HDP'li Halit Ugun içişleri bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Bakanlık kararı ile Karaçoban Belediyesine kayyım atandı.

Sabah'ın haberine göre İlçe Kaymakamı İbrahim Gültekin kayyım olarak göreve getirildi. Belediye önünde özel harekat polisleri güvenlik önlemi aldı.

KARDEŞİ KAÇTI, OĞLU PKK'DA ÖLDÜ

Erzurum Karaçoban'da HDP'den belediye başkanı seçilen Halit Uğun PKK/KCK üyeliğinden 8 buçuk ay hapis yattı. PKK'ya katılan bir oğlu öldü.

Diğer oğlu Ömer Uğun ise 3 yıl önce PKK'lılar tarafından gerçekleştirilen bir şenlikte çektirdiği fotoğraflarını sosyal medyadan yayınladı. Halit Uğun'un kardeşi Sıddık Uğun ise 2014'te yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. Ancak KCK üyesi olduğu gerekçesiyle ceza alan Sıddık Uğun, 2019 seçimlerinin hemen ardından cezasının onandığını öğrenince, 3 Nisan'da Yunanistan üzerinden Fransa'ya kaçtı.


.

Editör: TE Bilisim