Artan telefon fiyatlarının ardından özellikle bir cihazın kullanım ömrü uzunluğu önem kazandı. Günümüzde artan telefon fiyatları ve düşen taksit sayılarının ardından akıllı telefon almak için birçok kişi kredi bile çekmeye başladı. Kredi çekmek istemeyenler ise elindeki telefonun en son ne zamana kadar kullanacağını merak ediyor. Peki, İphone 7 ne zamana kadar güncelleme alacak? İphone ömrü ne kadar?

İPHONE 7 NE ZAMANA KADAR GÜNCELLEME ALACAK?

Endüstri analisti Horace Dediu tarafından yapılan analize göre, Apple akıllı telefonların ortalama kullanım ömrü 4 yıl 3 ay olarak belirlendi. Tabii bu ömürler Mac bilgisayarlar, iPad tabletler ve iPhone telefonlar tarafında farklılık gösterebiliyor. Kısacası yapılan bu araştırma cihazların kullanım ömrünü kapsayan bu süre, ortalama bir cihazın ortalama kullanım ömrü olduğunu ifade ediyor. Elbette, daha uzun ya da daha kısa sürede ömrünü tamamlayan cihazlar da olabilir.

İPHONE ÖMRÜ NE KADAR?

Apple iPhone 4'te yaptığı iOS 7 güncellemesinin ardından yeni bir siteme geçerek tüm cihazlarında güncelleme ömrünü 5 yıl yaptı. Kısaca bu şu anlama geliyor. 5 yıl boyunca kullandığını Apple cihazlar artık güncelleme yapılamaz hale geliyor. Yani bugün en güncel iPhone olan iPhone 12 alırsaınız 5 yıl boyunca yani 2026 yılına kadar sorunsuz kullanabilirsiniz. 2021 ile birlikte yazılım desteği sonlanacağı için uygulamalar ufak ufak bir üst iOS sürümünü isteyecektir.

Bu süreç 2 yıl daha sürüyor. Zira Apple iki alt sürüme kadar destek sundurtuyor mağazasında. Tabi bazı bir kaç uygulama geriden geliyor.

Editör: TE Bilisim