Beta testlerine 15 Şubat 2021 tarihinde başlanan ve önümüzdeki günlerde Türkiye'de resmen hizmete girmeye başlayacak Nvdia GeForce Now paketleri ve detayları belli oldu. İki farklı satın alma seçeneğinin olduğu paketlerde bir tane de ücretsiz kısmı yer alacak.

Oyun severlerin dört gözle beklediği GeForce Now Türkiye fiyatı ve detayları belli oldu. Nvdia'nın geliştirdiği bulut oyun hizmeti GeForce Now Türkiye pazarına çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz az testleri başlatılan bulut oyun hizmetinin resmi Türkiye fiyatı açıklandı. Fiyatların açıklanmasıyla beraber birçok tartışmayı da beraberinde getiren GeForce Now Türkiye'de ne zaman açılacak?

Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi Nvdia milyonlarca oyuncun beklediği bulut tabanlı oyun hizmeti GeForce Now'ın Türkiye fiyatlarını yayınladı. GeForce Now'un resmi Türkiye fiyatı aylık 74,90 TL olarak açıklandı.

Nvidia GeForce Now Türkiye fiyatı:

  • Basic: Ücretsiz
  • Premium paket: 74,90 TL/ay
  • Lansmana özel 3 aylık tek abonelik: 49,90 TL/ay

GEFORCE NOW NEDİR, NE ZAMAN AÇILACAK?

Beta testlerine 15 Şubat tarihinde başlanan GeForce Now Türkiye'de resmi olarak 15 Mart 2021 tarihinde hizmete girecek. GeForce NOW GAME+ aylık Premium üyelik ücreti ise 74.9 TL oldu. Bu pakete sahip kullanıcılar, yine öncelikli oturum süresi ile RTX desteğine sahip olacak. Özel pakette aylık 49.5 TL fiyatlandırma üzerinden 3 ay boyunca geçerli Premium abonelik şeklinde toplam 149.7 TL fiyat ödenmesi gerekli. Bu paket, 3 ayın sonunda tekrarlanmayacak ve o tarih itibarıyla yeni bir Premium paket satın alınması gerekecek.

GeForce Now Nvidia tarafından sunulan üç bulut oyun servisinin kullandığı bir markadır. Uzaktaki güçlü donanıma sahip bir bilgisayarın hızlı internet bağlantısıyla yönlendirilmesi ve bilgisayardan gelen görüntünün oyuncuya aktarılması prensibiyle çalışır. Eskiden Nvidia GRID olarak bilinen GeForce Now'ın Nvidia Shield sürümü, 2013'te beta olarak piyasaya sürüldü ve Nvidia, 30 Eylül 2015'te ismini resmen açıkladı. Abonelik süresi boyunca Nvidia sunucularında, video akışı yoluyla abonelere ulaştırılır. Bazı oyunlara "Satın Al ve Oynat" modeli ile de erişilebilir. Servis PC, Mac, Shield Portable, Shield Tablet, ve Shield Console aygıtlarında kullanılabilir.

Ocak 2017'de, Nvidia, GeForce Now olarak da markalanan PC ve Macintosh bilgisayarları için ayrı bir bulut oyun hizmeti tanıttı. Kullanıcıların mevcut bilgisayar oyunlarını mevcut dijital dağıtım platformlarından kurabilecekleri ve uzaktan oynayabilecekleri sanal bir bilgisayara erişim kiralayabildikleri uzak masaüstü sağlayıcısıdır. Kalkan sürümünde olduğu gibi, sanal masaüstü Nvidia sunucularından akışa alınmıştır.

GeForce Now, Kuzey Amerika'daki veri merkezlerine ve Avrupa'daki GeForce Now oyun kütüphanesine bu bölgelerdeki üyelere ev sahipliği yapan ve hizmet veren bir sunucular ağından oluşur. Sunucu tarafı donanımı, akışların kalitesini artırmak için zaman içinde yükseltilecektir.

Editör: TE Bilisim