Tıp Bayramı ne zaman ve bu yıl Tıp Bayramı hangi güne denk geliyor soruları merak konusu oldu. Mart ayına girilmesiyle beraber her ülkede farklı tarihlerde kutlanan Tıp Bayramı’nın ortaya çıkışı, İkinci Mahmut dönemine denk gelmektedir. Bizlerde bu salgın döneminin kahramanları olan sağlık çalışanlar için en güzel sözleri derledik. Peki, Tıp Bayramı ne zaman 2021? Bu yıl Tıp Bayramı hangi güne denk geliyor?

TIP BAYRAMI NE ZAMAN 2021? BU YIL TIP BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Her yıl Mart ayının 14’ünde kutlanan Tıp Bayramı bu sene daha da anlamı. Koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları için tıp alanından çalışanların hizmet sorunları tarıtışalacak, bilime katkı verenler ödül alacak ve en önemlisi sağlık çalışanları en güzel sözler ile destek verilecek. Bu yıl 14 Mart Pazar gününe denk gelen Tıp Bayramı II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmiştir.

TIP BAYRAMI SÖZLERİ

  • Tüm hayatını başka insanları iyileştirmeye adadın. Tıp Bayramın kutlu olsun.
  • Sevgili doktorum, bugün eğer güne mutlu uyanabiliyorsam bu sizin sayenizde. Sizin ve ekip arkadaşlarınızın Tıp Bayramını kutlarım.
  • Hipokrat yemininin hakkını veren, her zaman şifalı ellerini iyilik, doğruluk, huzur ve sağlık için kullanan hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.
  • Büyük fedakarlıklarla gece gündüz demeden çalışan tüm sağlık personellerinin 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
  • Sağlık personellerine gösterilen kaba davranışların sonsuza kadar yok olmasını diliyorim.
  • Ülkemizin 7 bölgesinde de köy, kent demeden görev alan, insan hayatının kutsallığına inanan tüm doktor ve hemşirelerin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.
  • Sadece görevinizi yaptığını düşünürken bile binlerce kişiye umut ve mutluluk dağıtan bütün tıp sektörü çalışanlarının Tıp Bayramın kutlu olsun.
  • Tüm sağlık personellerinin Tıp Bayramını kutlar, sağlıklı bir toplum olabilme yolundaki katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunarım.
  • Gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden büyük bir özveriyle insanların sağlıklı ve daha sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen, sunan verilen görevleri zamanında ve tam yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlarım.
  • Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılmasıiçin fedakarca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutlarım.
Editör: TE Bilisim