Hakan Atilla kimdir, kaç yaşında? Hakan Atilla Borsa İstanbul’dan neden istifa etti? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevini bırakacağını açıklaması üzerine sosyal medyada gündem olan ve ajanslara son dakika olarak düşen haberin ardından Hakan Atilla ile ilgili merak edilen tüm bilgileri bir araya getirdik. Peki, Hakan Atilla kimdir, kaç yaşında? Hakan Atilla Borsa İstanbul’dan neden istifa etti? İşte tüm detaylar haberimizde…

HAKAN ATİLLA KİMDİR?

1970'te Ankara'da doğan Mehmet Hakan Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Tahsilini tamamlamasının ardından 1995'te Halkbank A.Ş.'de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı ünvanlıyla göreve başlayan Hakan Atilla, bunun ardından Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman sıfatıyla görev aldı.

Son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlenen Mehmet Hakan Atilla, 2007-2011 yıllarında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Mehmet Hakan Atilla, 2011'den 2017 Mart ayında ABD'de tutuklanana kadar Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

HAKAN ATİLLA BORSA İSTANBUL’DAN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Sn. Mehmet Hakan ATİLLA’nın kendi isteğiyle 08.03. 2021 tarihinden itibaren Genel Müdürlük görevinden istifa etmesi nedeniyle, 08.03.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile istifası kabul edilmiştir" denildi.

Hakan Atilla 21 Ekim 2019'da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Bir süre Borsa İstanbul Genel Müdür olan Hakan Atilla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Hangi ve ne tür sebeplerden ötürü istifa ettiğini açıklamayan Hakan Atilla ile ilgili son dakika gelişmeler yaşandığında haberimizde detaylara yer verilecektir.

Editör: TE Bilisim