Levent Gültekin-İstanbul

2014 yılında Fenerbahçe’den Roma’ya transfer olan, fakat aradan geçen süreç içerisinde ne İtalyan devinde ne de kiralık olarak gönderilen Empoli’de kendisinden beklenen patlamayı bir türlü yapamayan Salih Uçan geçen sezon Alanyaspor’a imza atmıştı.

Geçtiğimiz yıl Akdeniz ekibinde özlenen istikrarlı futbolunu sahaya yansıtan ve 34 maçta 1 gol 4 asistlik istatistiğiyle eski günlerine geri dönüş sinyali veren Salih Uçan, özellikle bu sezon tam bir patlama yaparken, 27 yaşındaki orta sahanın dün Trabzonspor karşısında sergilediği başarılı performans resmen parmak ısırttı. Skora katkı yapamamasına rağmen takımın en önemli isimlerinden biri olan Salih şimdiden dev kulüplerin transfer listesine girerken, tecrübeli oyuncunun 4 İstanbul ekibiyle de görüşmelerini sürdürdüğü ortaya çıktı.

Sezon sonunda Alanyaspor ile kontratı sona erecek olan ve daha şimdiden ayrılık hazırlıklarına başlayan Salih Uçan’ın Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir’den yıllık 1,5 milyon Euro istediği öğrenilirken, yıldız futbolcunun 1,5 milyon Euro da imza parası talep ettiği bildirildi. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçen ve Dorukhan Toköz’e bile 1 milyon euro’dan fazla ödemek istemeyen Beşiktaş’ın Salih Uçan’a istediği parayı veremeyeceği aktarılırken, Galatasaray’da ise seçim çalışmalarına başlanması Salih Uçan transferinin rafa kalkacağını gösterdi.

Eski kulübü Fenerbahçe ve Başakşehir arasında bir tercih yapması beklenen Salih Uçan’ın iki takım arasında mekik dokuduğu vurgulanırken, Aykut Kocaman faktörüyle oyuncunun Başakşehir’e bir adım daha yakın olduğu bilgisi geldi.

Editör: TE Bilisim