İstanbul Ticaret Üniversitesi, İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü I.Ulusal İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Lisansüstü Araştırmalar Kongresi 20-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Üniversiteden yapılan açıklamada kongrenin amacı; Türkiye’de nitelikli lisansüstü bilimsel araştırmaların gerçekleştirilmesinin teşvik edilmesi ve yapılan bilimsel araştırmalara ilişkin bulgu ve bilgilerin paylaşımı ve tartışılması için bir ortam yaratılması olarak belirtildi.

HANGİ ÇALIŞMALAR YER ALACAK?

İlk defa düzenlenen kongreye, iletişim bilimi, alt disiplinleri ve iletişim bilimi ile ilintilendirilerek, disiplinlerarası bir perspektifle gerçekleştirilen lisansüstü çalışmalar gerçekleştiren araştırmacılar katılım sağlayabilecek.

Kongreye katılmak isteyenlerin hazırlayacakları bildiri özetlerini 20 Nisan 2021 tarihine kadar [email protected] adresine göndermesi gerekiyor. Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde kaleme alınacak özetler ise en fazla 300 sözcükten oluşacak.

DEĞERLENDİRME SONUÇLARI 31 MAYIS’TA

Öte yandan katılımcılar bildiri tam metinlerini 17 Mayıs 2020 tarihine kadar İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’ne göndermesi isteniyor. Sunum dili Türkçe olan Kongre için bildiri tam metinlerinin ise, 7.000-10.000 sözcükten oluşması üniversitenin duyurusunda önemli bir detay olarak duyuruldu.

Tüm bu sürecin ardından özet değerlendirme sonuçları, 26 Nisan 2021 tarihinde, bildiri tam metinleri ise, 31 Mayıs 2021’de açıklanacak.

Online olarak gerçekleştirilecek olan Kongre’nin programı ise 10 Mayıs 2021 tarihinde ilan edilecek.

Kongreye kabul edilen bildiri özetleri, hakem değerlendirme sonucuna göre, Kongre Bildiri Özet Kitabı’nda, bildiri tam metinleri Kongre Bildiri Kitabı'nda elektronik olarak yayınlanacak.

Editör: TE Bilisim