Covid-19 hayatımıza girdiğinden bugüne kadar 1 yıldan uzun süre oldu. Türkiye’de ilk vaka tam 1 yıl önce Mart ayında açıklanmıştı. DSÖ, yeni virüsün tüm dünyayı etkisini altına aldığını ve Covid-19 ismi verilen yeni tip koronavirüsün pandemi seviyesinde olduğunu açıklanmasının ardından da tam 1 sene geçti. Pendik Bölge Hastanesi’nin Covid-19 servisinde çalışan ve pandemi servisinin sorumlusu olan Suna Yıldırım Cıbır, koronavirüs hastalarının iyileşmesinde ve sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmelerinde rol oynayan en önemli isimlerden biri oldu. Covid-19 servisinin başarısının arkasındaki gizli kahraman Cıbır ve ekibi, konusunda uzman doktor kadrosu ile 7-24 hasta takibi yapıyor.

HASTAYA ÖZEL MUAYENE ŞEKLİ

Pendik Bölge Hastanesi’ni diğerlerinden ayıran en önemli etken ise hastaya özel tedavi şeklidir. Suna Yıldırım Cıbır’ın sorumluluğunda olan pandemi servisinde tansiyon, şeker ve diğer kronik hastalığı olan kişilere özel yemek programı uygulanıyor. Pandemi servisinde çalışan diğer kahraman hemşireler, Covid-19 hastalarının tedavilerini sabah akşam demeden eksiksiz yerine getiriyor. Pendik Bölge Hastanesi’nin pandemi servisinde çalışan hastane personeli, hemşire, hastalar ve hasta yakınları ile yakından ilgilenen Covid-19 servis sorumlusu Suna hemşire, ekibi ve hastane personeli ile birlikte bütün hastalara psikolojik destek de veriyor. Yüksek moralin önemli olduğu Covid-19 pandemisinde psikolojik destek de alan hastalar kısa sürede taburcu oluyor.

PENDİK BÖLGE HASTANESİ PANDEMİDE SINAVI GEÇTİ

Pendik Bölge Hastanesi, pandemi hastanesi olarak açıklandığından bu yana çok ciddi bir başarı sağladı. Bu başarının arkasında ismini hiçbir zaman duymadığımız gizli kahramanlar var. Tabiki pandemi servisindeki sağlık personelinden bahsediyoruz! Pendik Bölge Hastanesi’nin pandemi servisine yatış yapan hastaların büyük çoğunluğu kısa sürede taburcu oluyor. 10 günün üzerinde pandemi servisinde tedavi gören hastalar ise çok daha sağlıklı olarak çıkıyor. Temizlik personeli dahil bütün servis personelinden psikolojik destek de görem Covid-19 hastaları eskisinden çok daha iyi bir şekilde taburcu oluyorlar.

YOĞUN BAKIM KAHRAMANI: DR. ERKAN AĞKOÇ

Uzman Doktor Erkan Ağkoç’tur. Dr. Erkan Ağkoç, Pandemi servisinin en önemli isimlerinden birisidir. Yoğun bakımda görev alan Ağkoç, pandemi servisinde ve Covid-19 yoğun bakımında adeta mekik dokuyor. Covid-19 servisinde çalışan personelin verdiği bilgiler doğrultusunda hastaların yoğun bakıma inip inmeyeceğine karar veren Anestezi Uzmanı Erkan Ağkoç, erken tedavinin önemli olduğunu dile getiriyor. Erkenden başlayan yoğun bakım tedavisinde Covid-19 hastaları daha erkenden taburcu oluyorlar ve normal yaşantılarına kısa sürede dönebiliyorlar. Uzm. Dr. Erkan Ağkoç, binlerce Covid-19 hastasına nefes oldu ve binlercesine daha yepyeni bir hayat verecek. Covid-19 hastalarının tekrar eski hayatlarına dönebilmesi için yoğun tedavi programı uygulayan Ağkoç, hastalarına psikolojik olarakta ciddi bir destek veriyor.

Hastalarını servise çıkardıktan sonra da tedavilerine devam eden Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Erkan Ağkoç, Pendik Bölge Hastanesi’nin en önemli isimlerinden birisidir.

BAŞARININ ARKA PERDESİ: PANDEMİ SERVİSİ HEMŞİRELERİ

Pendik Bölge Hastanesi’nin Covid-19 servisinde çalışan hemşireler olmak üzere bütün sağlık çalışanlarına sonsuz minnettarız ve ekip olarak hepsine teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca Pendik Bölge Hastanesi’nin pandemi servisinde hastaların tedavisinde büyük rol oynayan bir diğer isim Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Remzi Toprak’tır. Sürekli hasta takibi ile geceleri dahi hastane ziyaretlerine devam eden Toprak, tecrübesi ile hastaları kısa sürede iyileştiriyor ve taburcu ediyor. Covid-19 servisinden taburcu olan her hasta 1 haftalık evde tedavi sonrasında, Remzi Toprak’a ücretsiz kontrole geliyor ve bu kontrolün akabinde hastaların tedavi programında değişiklik yapılabiliyor.

Editör: TE Bilisim