Levent Gültekin-İstanbul

Sezon başında 18 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe’den Lazio’ya transfer olan ve sarı lacivertli kulübün elini bir hayli rahatlatan Vedat Muriç’in Serie A macerası çok da iç açıcı değil.

Lazio formasıyla çıktığı 23 maçta sadece 1 gol atan ve genel anlamda İtalyan taraftarları hayal kırıklığına uğratan Kosovalı golcünün lig biter bitmez Fenerbahçe’ye dönme ihtimali oldukça güçlü gözükürken, 26 yaşındaki forvetin dün Crotone performansı bu iddiaları doğrular nitelikteydi.

Dün akşam ligin son sırasında bulunan Crotone ile karşı karşıya gelen Lazio’da 83.dakikaya kadar durumun 2-2 gitmesi Simeone İnzaghi’yi büyük strese soktu. Dakikalar 76’yı gösterirken iki oyuncu değişikliği yapan tecrübeli teknik adam Felipe Caicedo ve Vedat Muriç’i aynı anda sahaya sürerken, gök mavililerin o dakikadan sonra baskısını daha fazla artırması dikkatlerden kaçmadı.

Skoru değiştirme anlamında iki dev golcüyü oyuna alan İngazhi bu hamlenin meyvesini 3 puanla aldı. 84.dakikada Escalente’nin kaleye çektiği şutu bir anda kontrol eden ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen Caicedo kendisine güvenenleri yanıltmazken, Vedat Muriç ise 15 dakikalık zaman diliminde sadece 4 kez topa dokunabildi.

Genelde kenardan ya da göbekten gelen ataklarda markajdan kurtulamayan Vedat Muriç’in kendisini boşa çıkaramadığı açıkça görünürken, Felipe Caicedo’nun tam tersine; golü koklaması ve her an tehlike yaratması ise Lazio taraftarlarına derin bir ‘oh’ çektirdi.

Lazio ile 2023’e kadar kontratı bulunan Vedat’ın yüzde 90 Fenerbahçe’ye geri döneceği düşünülüyor.

Editör: TE Bilisim