Ebru Okanlar / Özel Haber

Salgın sürecinde birçok işyeri ekonomik darboğazın etkisinde kalmıştı. Piyasalarda alışveriş hareketliliğinin azalması sonucu nakit akışı azalırken çarşı pazarda karamsar bir hava hakimdi. Yakın dönemde Türkiye ekonomisi toparlanma evresine girerken piyasalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen müjdeyi bekledi. Önceki gün açıklanan Ekonomik Reform Paketinde yer alan adımların açıklanmasıyla yüzler gülmeye başladı.

ÇARŞI PAZARIN NABZI

Salgın dönemi herkesin üstüne düşen fedakârlıklar olduğunu hatırlatan vatandaşlar, küçük esnafa salgın döneminde yardım yapmanın onları çok motive ettiğini söylediler. Sokaktaki vatandaş ve küçük esnaf, 850 bin esnafa yapılan vergi muafiyetinin küçük esnafın toparlanmasına önemli bir katkı sunacağı görüşünde.

YÜZLER GÜLÜYOR

Reform paketiyle yüzü gülen vatandaşa mikrofon tuttuk. Salgın sürecinin beraberinde getirdiği zorluklar nedeniyle bu paketin kendilerine umut olduğunu söyleyen Şirinevler berber esnafı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Allah razı olsun. Biraz olsun rahatlayacağız. Ülkemizin geleceği için atılan bu adımlar çok kıymetli.” dedi.

Sokağın nabzını yokladığımızda düşüncelerini bizimle paylaşan diğer esnaf ve vatandaşlar ise bu zamana kadar yapılan yardımlardan çok memnun olduklarını söyleyerek Erdoğan’a güvendiklerini belirttiler. Herkesin üstüne düşen fedakarlıklar olduğuna dikkati çektiler.

Editör: TE Bilisim