Okulların açılmasıyla ders heyecanı yaşayan öğrenciler yeni ders döneminde görecekleri eğitimin heyecanını yaşıyor. Öğrenciler eğitim-öğretim haftasına girdikten sonra yakın bir tarihte kendilerini İlköğretim Haftası karşılar. Peki, ilköğretim haftası ne zaman kutlanır? İlköğretim haftası nedir?

İLKÖĞRETİM HAFTASI NE ZAMAN KUTLANIR?

222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 51. maddesi ile her yılın eylül ayının 2. haftası “İlköğretim Haftası, olarak kabul edilmiştir. İl, ilçe, bucak ve köylerde milli eğitim yetkilileri, eğitim ve öğretimin fert ve millet için taşıdığı büyük önemi belirtecek şekilde programlar hazırlar ve uygularlar.

İLKÖĞRETİM HAFTASI NEDİR?

İlköğretim haftası aslında tatilin bitmesi ve okulun başlaması anlamına geliyor. İlköğretim haftası, her yıl okulun açıldığı ilk hafta yani eylül ayının 2. haftası kutlanıyor. İlköğretim Haftası içinde eğitim ve öğretimle ilgili ilköğretim öğrencilerine etkinlik sunulur.

İLKÖĞRETİM HAFTASININ AMACI NEDİR?

Bu haftada özellikle okula yeni başlayan öğrenciler için okulun ne denli güzel bir yuva olduğunu ve eğitimin nasıl güzel bir şey olduğu aşılanır. Okul ve eğitim sevgisiyle dolu bir yılın temelleri bu hafta içinde atılır.

Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz.

Yeni bilgiler, yeni dostluklara kavuşmak için ilköğretim haftası kutlanır.

Editör: TE Bilisim