Irak hükümeti en az 35 ülkeden gelen ziyaretçilere belirtilmemiş bir ücret karşılığında iki aylık vize vermeye başlayacak. El Cezira'nın haberine göre 15 Mart'ta yürürlüğe girecek olan vize uygulamasının kapsadığı ülkeler ise şöyle:

ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin, Almanya, İspanya, İrlanda, Yunanistan, Polonya, Romanya, Avustralya, Kanada, Güney Kore ve Japonya.

KAZIMİ'DEN DİYALOG ÇAĞRISI

Papa Francis'in on gün önceki Irak ziyaretinden kısa bir süre sonra Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi, Hristiyanların da zulme uğradığı Irak'ta 'papalığın sevgi ve hoşgörü ruhuyla' uluslararası topluma diyalog çağrısında bulundu. Bu çağrı sağcı milliyetçi Şii lider Mukteda El Sadr da dahil olmak üzere çeşitli gruplar tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. 

PAPA ZİYARETİNİ BAŞARI OLARAK ADLETTİ

Öte yandan Iraklı yetkililer Papa Françis'in büyük ölçüde olaysız geçen ziyaretinin diğer yabancı yolculara Irak'ın artık tehlikeli bölge olmadığına dair güvence vereceğini işaret etmişti. Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Al Sahaf ''Irak istikrarlı ve güvenli olmasaydı, Papa kadar güçlü biri her yeri gezebilir miydi? Bütün dünya bu gezinin başarısını takip ediyordu'' açıklamasında bulunmuştu. 

IRAK'IN TEK PROBLEMİ TURİZM Mİ?
Şiilerin uğrak ibadet noktası olan Kerbela dışında  turizm getirisi olmayan Irak hükümeti elektrik, su gibi temel ihtiyaçları bile karşılayamıyor.  

Editör: TE Bilisim