Halil Umut Meler hangi takımı tutuyor? Halil Umut Meler kimdir, nereli?  Süper Lig'in 31. haftasında, Beşiktaş'ın sahasında Fenerbahçe'yi konuk edeceği derbi maçının hakemi belli oldu. Zirve yarışını yakından ilgilendiren mücadelenin hakemi Halil Umut Meler oldu. Sosyal medyada da gündem olan hakemin hangi takımı tuttuğu ise en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Başarılı hakemin yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ve Cevdet Kömürcüoğlu yapacak. Suat Arslanboğada karşılaşmanın 4. hakemi olarak açıklandı. Peki, Halil Umut Meler hangi takımı tutuyor? Halil Umut Meler kimdir, nereli?

Halil Umut Meler hangi takımı tutuyor? Halil Umut Meler kimdir, nereli?

Halil Umut Meler'in Galatasaray taraftarlığıyla biliniyor.

Halil Umut Meler, 1986 yılında Selçuk, İzmir'de doğmuştur. Babası Selçuk Efesspor'da uzun yıllar yöneticilik yaptı. Aslen Makedon göçmeni olan Halil Umut Meler, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun oldu. Üniversiteye gitmeden önce 6 yıl amatör futbol oynadı.

Halil Umut Meler, üniversitede Beden Eğitimi Bölümünde okurken hakemlik kurslarını da görüp bu dönemde 18 yaşında hakem olarak görev yapmaya başlamıştır. Okul bittikten sonra İzmir'e dönmüş ve İzmir'de il hakemliği yapmıştır. Ardından 2013 senesinde Ulusal kategoriye yükselmiştir.

  • 23 Temmuz 2015 tarihinde Süper Lig Hakem (o zamanki adıyla Üst Klasman Hakem) kadrosuna terfi etti.
  • 2017 yılbaşı itibari ile FIFA kokartlı hakem oldu.
  • Halil Umut Meler, 2011 yılından beri evlidir.
  • Halil Umut Meler, 20 Mayıs 2018 Pazar günü İtalya ile Hollanda takımları arasında oynanan UEFA U17 Avrupa Şampiyonası final müsabakasını yönetti.
  • Halil Umut Meler, finalden önce de 4 Mayıs 2018 tarihinde başlayan turnuvada; İngiltere - İsrail, Hollanda - İspanya ve Bosna Hersek - İrlanda Cumhuriyeti maçlarını yönetti.
Editör: TE Bilisim