WhatsApp CEO'su Will Cathcart konuk olduğu podcast programında, Apple ekosistemi ve iMessage uygulaması ile rekabet etmenin zorluklarına değindi.

Hatırlayacağınız üzere Apple, iki yıl önce iPhone 5‘in altındaki cihazlarına iOS 10 desteği vermeyi bıraktı. Bu bağlamda WhatsApp’ın aldığı karar doğrultusunda iPhone 4 ve 4S modelleri artık mesajlaşma uygulamasından güncelleme alamayacak.

WhatsApp’ın aldığı bu kararın, gelişen uygulama özelliklerinin eski nesil cihazlarda kararlı bir şekilde çalışılamayacağından kaynaklandığı düşünülüyor. Eldeki verilere göre hali hazırda milyonlarca kullanıcı halen iOS 9 işletim sistemini kullanmaya devam ediyor. Yani bu kararla birçok WhatsApp kullanıcısı mağdur olacak.

Bilindiği üzere son dönemde veri politikası sebebiyle sık sık gündeme gelen uygulama, topladığı tepkiler sonucunda pek çok kullanıcı kaybetti. Kullanıcılar tarafından eleştiri yağmuruna tutulduktan sonra politika konusunda geri adım atan uygulama şimdi çeşitli güncellemeler ve atılımlar ile kullanıcıların tekrar güvenini kazanmayı amaçlıyor.

Editör: TE Bilisim