ABD Başkan Joe Biden, Putin hakkında çok sert açıklamalar yapmış Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i katil ilan etmişti. Gerginliği tırmandıran bu açıklamaya karşı Rusya'dan ilk açıklamada geldi. 

"İLİŞKİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

İlk olarak Kremlin'den yapılan açıklamada “Biden, ülkemizle ilişkileri kesinlikle iyileştirmek istemiyor.” ifadeleri kullanılırken, Biden'ın ifadelerinin çok kötü olduğu vurgulandı. Açıklamada ayrıca "ABD’ye yönelik yaklaşımlarımızı analiz edeceğiz" denildi.

"AYNAYA BAKSIN"

Kremlin'in açıklamasının ardından Putin de kendisini hedef alan Biden'a yönelik sert açıklamalarda bulundu. "Kendisine sağlık dilerim" diyen Putin şu ifadeleri kullandı: "Başka bir ülkeyi, devleti, halkı ya da kişileri değerlendirmek aynaya bakmak gibidir."

"PUTİN BEDEL ÖDEYECEK"

ABC News'a konuşan Biden, Putin'in, 2020 ABD Başkanlık Seçimleri'nde Donald Trump'ın kazanmasına yönelik müdahaleleri nedeniyle "bedel ödeyeceğini" söylemişti.

ABD Başkanı, "bedelin ne olacağı" sorusuna ise "Yakında göreceksiniz" diye yanıt vermişti. Biden ayrıca, Rusya Devlet Başkanının "katil" olduğunu düşündüğünü sözlerine eklemişti.

Editör: TE Bilisim