2021 PYBS,İOKBS, DPY bursları ne zaman yatacak? En çok araştırılan konular arasında yer alan 2021 PYBS,İOKBS, DPY burslarının ne zaman yatırılacağı sıkça araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan burs ücretine 2021 yılında zam gelirken bundan böyle aylık olarak verilecek burs miktarı ise 329,91 TL oldu. Peki, 2021 PYBS,İOKBS, DPY bursları ne zaman yatacak, tarih belli oldu mu?

2021 PYBS,İOKBS, DPY BURSLARI NE ZAMAN YATACAK, TARİH BELLİ OLDU MU?

Gündemde en çok araştırılan konular arasında bursluluk sınavı yer alıyor. PYBS Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı, Devlet parasız yatılılık bursu ilköğretim ve lise öğrencilerine verilen bir burs çeşididir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan burs ücretine 2021 yılında zam geldi. PYBS burs paraları her ayın 25'inde hesaplara yatıyor. İlk burs okul açıldıktan sonra yaklaşık 2 hafta içerisinde yatırılmaktadır. Zamanla sistemsel sorunların yaşanmasından dolayı bazı yıllarda bursların yatırılmasında zaman gecikmesi olduğu gözlemlenmiştir. İlk PYBS bursunuz eylül ya da ekim ayı içerisinde alacağınızı bilmenizi isteriz.

PYBS sınavını kazandıysanız ve burs alacağınız günü sabırsızlıkla bekliyorsanız bursunuzu çok yakın bir zamanda alacağınızı belirtmek isteriz. PYBS burs paraları yıl içerisinde artık bütün ayların ortasında yatırılmaktadır. Bazen ilgili bursların yatması 15 gün gibi gecikebilmektedir. Bu durumu sıkıntı yapmayıp bursunuzun yatacağı zamanı beklemenizi tavsiye ederim. Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri her ay ödenir. Genelde ödemeler yaklaşık 10-15 gün gecikmeyle ödenir. daha önce kazanmışsanız ekim ayında paranızı alacaksınızdır fakat genelde kasım ayına aksar.

Editör: TE Bilisim