Türk milletinin gönlünde taht kurmuş, bir döneme damga vuran Türk Spor tarihinin efsane isimlerinden Naim Süleymanoğlu'nun ölüm sebebi ve Naim Süleymanoğlu'nun vefat nedeni, vefat tarihi merak edildi. Vatandaşlar, "Naim Süleymanoğlu ölüm sebebi neydi? Naim Süleymanoğlu nasıl öldü?" sorularını araştırmaya başladı. Peki, olimpiyat şampiyonasında halterde kazandığı altın madalyalarla Türkiye'ye unutulmaz gurur yaşatan efsane sporcu Naim Süleymanoğlu ölüm sebebi neydi? Naim Süleymanoğlu nasıl öldü, neden öldü?

Naim Süleymanoğlu ölüm sebebi neydi? Naim Süleymanoğlu nasıl öldü?

Efsane milli halterci Naim Süleymanoğlu, 18 Kasım 2017 tarihinde tedavi gördüğü hastanede karaciğer yetmezliği nedeniyle 50 yaşında vefat etti.

28 Eylül 2017'de hastaneye kaldırılan Naim Süleymanoğlu ile yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ekim 2017'de hastanede efsane sporcuyu ziyaret etmişti.

Vefatının ardından 19 Kasım 2017'de İstanbul Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazına siyaset, iş ve spor camiasından çok sayıda kişinin yanı sıra aktif spor yaptığı dönemde en büyük rakibi olan Yunan Valerios Leonidis de katılmıştı.

Naim Süleymanoğlu, Edirnekapı Mezarlığı'na defnedilmişti.

Naim Süleymanoğlu en fazla kaç kilo kaldırdı?

Bulgaristan'da kalan Türklere zulmedildiğini, sünnetin yasaklandığını, sünnet yaptıranlara hapis cezası verildiğini, mezar taşlarındaki isimler nedeniyle mezarların dahi yıkıldığını dünya kamuoyuna anlatan Naim Süleymanoğlu, 1992'de de Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından dünyanın en iyi sporcusu ilan edildi. 60 kiloda yarışan Naim Süleymanoğlu, koparmada 152.5, silkmede 190, toplamda 342.5 kilo kaldırarak 9 dünya ve 5 olimpiyat rekoru kırdı. Nam-ı diğer 'cep herkülü' Türkiye'ye olimpiyat oyunları tarihinde güreş dışındaki ilk altın madalyasını kazandırdı.

Üst üste 3 olimpiyatta şampiyon oldu

"Cep Herkülü", 1988 Seul, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda birinci olarak, üst üste 3. olimpiyat altın madalyasıyla podyuma çıktı, İstiklal Marşı'nı büyük bir gururla dünyaya dinletti. Naim Süleymanoğlu, kariyerinde ayrıca 7'şer kez dünya ve Avrupa şampiyonluğuna ulaşırken, 46 dünya rekoruna imza attı. 1996'da haltere ara veren Naim Süleymanoğlu, sonrasında katıldığı 2000 Sydney Olimpiyatları'nda başarılı olamadı ve aktif spor hayatına buruk şekilde veda etti. Efsane sporcu, Sydney'e kadar 24 yıl boyunca halterde bir numara olarak adından söz ettirdi. .

Editör: TE Bilisim