Uyanış Büyük Selçuklu 26 bölüm izle!   TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Uyanış Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü heyecanla bekleniyor. Seyirciyi ekran başına kilitleyen dönem dizisi Uyanış Büyük Selçuklu,  yeni bölümde yine çok konuşulacak. Obada işler karışırken amansız mücadele kaldığı yerden devam edecek. Her bölümü nefes kesen dönem dizisi Uyanış Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü ne zaman? Sorularına yanıt arayan izleyiciler için detayları haberimizde derledik.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 26 BÖLÜM İZLE!

Yönetmen koltuğunda Emre Konuk'un yer aldığı dizi, Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun tarihi, siyasi olayları ve o dönemde yaşanan savaşlarını konu alıyor. Sultan Melikşah, Sultan Alparslan’dan aldığı Selçuklu Devleti’nin gücünü doruklarına çıkarırken Selçuklu büyüdükçe düşmanları da hem devletin içinde hem de dışında çoğalmaya devam ediyor.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU YENİ BÖLÜM NE ZAMAN?

Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Hatice Şendil, Mehmet Özgür, Sevda Erginci ve Leyla Lydia Tuğutlu gibi isimlerin rol aldığı Uyanış Büyük Selçuklu, her bir yeni bölümünde Selçuklu İmparatorluğunun çok merak edilen Melikşah dönemini konu ediniyor. İçeride ve dışarıda ki birçok düşmanın hevesini kursağında bırakan, zorlu badirelerden geçen Melikşah’ı bu akşam yayınlanacak yeni bölümde nelerin beklediği ise merak konusu.

Sette yapılan rutin koronavirüs testleri sonucunda vakanın ortaya çıkması nedeniyle çekimlerine bir süre ara verilen Uyanış Büyük Selçuklu 26. Bölümü, 29 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00’da  TRT 1 ekranında izleyici karşısına çıkacak.

25. BÖLÜMDE NELER OLDU?

Başulu’nun, oğlu Tapar ile gizlice buluşmasını gören Turna’nın boğazına hançer dayanır. Melikşah’ın yıllar önce sürgüne gönderilen Başulu’dan bir oğlu olduğunu açığa çıkarmak için harekete geçen Sabbah, Tapar ile Başulu’nun gizlice buluştuğuna şahit olur. Sabbah, Başulu’nun kim olduğunu, onun Tapar’ın anası olduğunu öğrenir. Sabbah, Selçuklu’yu büyük bir karışıklığa sürükleyebilecek olan bu sırrı en iyi şekilde kullanmaya çalışır.

Diğer taraftan Sencer, tuzağa çektiği Tomas’ın da kendine tuzak kurduğunu anlamıştır. Tekiş’in ihanetini itiraf etmeyi teklif eden Tomas, bunun karşılığında Livya’yı Sencer’den istemişti. Türkmen Beylerinin katili olan Tekiş‘in suçunu ispatlayabilmek için Tomas’ı alıkoymaya çalışan Sencer’den, kendisine sığınan bir kadının düşmanlara teslim edilmesi istenir.

Tüm bunların yanı sıra Faysal, Şelemzar’a hâkim olmak isteyen Sabbah’ın emriyle bir oyun tertipleyip Nizamülmülk’ün huzuruna çıkarak ve Şelemzar emirliği isteyecektir. Bedrülcemali, Sabbah ile ittifak kurup Selçuklu’yu zayıflatmak ve hatta yok etmek için Selçuklu topraklarına gelir. Melikşah’ın İslam Dünyası’ndaki nüfuzunu kırmak için elinden geleni yapacaktır. Türkmen Beyleri katliamını tertip eden Tekiş, ikinci hamle olarak bu beylerin varisleri olan yeni Türkmen Beylerini Melikşah’a karşı bayrak açmaya çağırır ve Melikşah bu toplantıyı basar.

Editör: TE Bilisim