İki yıldan daha kısa süre içinde dördüncü kez sandık başına giden Yahudiler, Netanyahu'yu seçip seçmeme konusunda oldukça kararsız. Özellikle koronavirüs salgını sürecinde halk tarafından sık sık protesto edilen Netanyahu'nun politikaları beceriksizlik olarak nitelendiriliyor. Virüsün yayılmasına izin verdiği görüşünün yaygın olduğu ülkede ekonominin durumu, işsizlik oranlarının uzun süredir çift haneli olarak seyretmesi ve işlenen yolsuzluklar yine Netanyahu'ya yapılan eleştiriler arasında.

SEÇMEN ENDİŞELİ

El-Cezire Batı Kudüs Muhabiri Natasha Ghoneim konuya ilişkin yaptığı açıklamada, seçmenlerin ve analistlerin oldukça endişeli olduğunu belirterek umutsuzluğun hakim olduğunu ifade etti.

6.5 milyon kayıtlı seçmenin olduğu ülkede geçtiğimiz sene katılım yüzde 71 oranında olmuştu. Analistlerin bu sene ki öngörüsü ise katılımın daha da düşeceği yönünde.
 
KOALİSYON KURULAMAYABİLİR
Öte yandan İsrail'in yasama organı olan Knesset'te 120 sandalye bulunuyor.  Doğrudan bir hükümet kurması için 61 sandalyeye ihtiyacı olan Netanyahu'nun partisi Likud, ülkedeki en büyük parti. Ancak, Likud partisi son üç seçimde olduğu gibi çoğunluğun gerisinde kalacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle ülkede koalisyon hükümetinin kolayca kurulamayacağı bekleniyor.

Editör: TE Bilisim