Renault ‘LCV Show’ adlı etkinlikte yeni hafif ticari araç stratejisini ve yenilenen ürün gamının detaylarını paylaştı. Etkinlikte tanıtılan modellerden tamamen yeni Express Van, dinamik dış tasarımıyla marka kodlarına eksiksiz uyum sağlıyor. Pazardaki diğer modellerden farklı boyutları yüklemeyi kolaylaştırırken, geniş saklama alanı ve konforu ileriye taşıyan koltuklarıyla modern bir iç mekân sunuyor. Tamamen yeni Express Van, işletmelerin tüm temel ihtiyaçlarına cevap veriyor. 

Segmentindeki en iyi oranlarıyla öne çıkan plan tamamen yeni Express Van, 4.39 m uzunluk, 1.91 m yüklenebilir taban alanı ve 716 mm genişliğinde sürgülü yan kapıya sahip. Kullanışlı boyutlarıyla benzinli versiyonu ile maksimum 780 kg ve dizel versiyonu ile ise 650 kg yük taşıma kapasitesi sunuyor. Tamamen yenilenen Express Van'ın kokpitinde ise 48 litrelik kokpit saklama alanı bulunuyor.

Kolayca yükleme, boşaltma yapmak ve depolanan eşyalara erişmek için ekstra geniş 2/3 - 1/3 arka kapılarla donatılan araç, 3.3 m ile 3.7 metreküp arasında değişen bir yükleme alanı sunuyor. Güvenli ve kolay yükleme için tabanda 6 ve yanlarda 4 adet isteğe bağlı döner halat bağlama halkası ve yükseğe yerleştirilmiş yaklaşık 18W kapasiteli lambalarla geliyor. 3 düğmeli anahtar aracılığıyla ise yükleme alanı ön kabinden bağımsız olarak açılabiliyor.

Dikey tampon, yüksek ızgara, belirgin hatlara sahip kaputuyla güçlü bir görünüm kazanan aracın ön farlarında Renault markasının özel C formundaki LED ışık imzası bulunuyor. Araç, bir binek otomobilde görmeye alışılan krom kaplamalar ve dikkat çekici bir dış tasarıma sahip. Kanatlar, ön kapılar ve sürgülü yan kapı, aerodinamik bir gövde için akıcı çizgilerle yeniden tasarlandı. Kapının dikdörtgen tasarımı, aracın içine kolayca erişilmesini sağlıyor. 

 Yatay kapı kolları genel görselliğe uyum sağlıyor. Marşpiyel korumaları, 15 inç jantlar ve kaliteli jant kapakları gibi bazı tasarım özellikleri de uyuma destek sağlıyor. Yan aynalar üst düzey görüş olanağı sunuyor. Kaput aerodinamiği ise hava akışını iyileştirmek ve yakıt verimliliğini artırmak için yeniden tasarlandı. Ön tarafta, daha yükseğe konumlanmış kaput çizgisi, ön cam sileceklerini, su jetlerini ve menteşeleri gizliyor. Ön çeki halkası, sis farı kapağına yerleştirildi. Arka tarafta ise ilave güvenlik ve hırsızlığa karşı koruma için anahtar delikleri çıkarıldı.

İşlevsellik ve konfor odaklı tasarlanan iç mekânda hayat kolaylaştıran saklama alanları öne çıkıyor. Döşemelerde kullanılan dayanıklı kumaş, göğüs ve omuzlar için yan destekli koltuk ve modern kafalıklarla birlikte sürücü yorgunluğunu azaltmaya yardımcı oluyor. 

Temel ihtiyaçların fazlasını sunan teknoloji

telefon indüksiyonlu şarj cihazı, üç USB girişi ve biri bagaj bölmesinde olmak üzere dört adet 12V soket içeriyor.

Araçta, sürüş güvenliğini ve sürücünün görüş kabiliyetini önemli ölçüde artıran bir dizi yeni sürüş desteği sunuluyor. Arka Görüş Asistanı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Römork Denge Sistemi, Hız Sabitleyici, Yokuş Kalkış Desteği, Yol Tutuş Desteği gibi yardımcılar, tamamen yeni Express Van ile gelen güvenlik sistemleri olarak öne çıkıyor.

Editör: TE Bilisim