AK Parti kabine değişikliği olacak mı, değişikliği ne zaman? AK Parti yeni kabinede kimler yer aldı? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklamalar sonrasında sosyal medyada gündem olan AK Parti kabine değişikliği sıkça araştırılan sorular arasında yer aldı. Mahir Ünal’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bazı açıklamalar sonrası ve Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklamalarla birlikte AK Parti’de bir kabine değişikliğinin beklendiğinin işareti verildi. Peki, AK Parti kabine değişikliği olacak mı, değişikliği ne zaman? AK Parti yeni kabinede kimler yer aldı? İşte tüm detaylar haberimizde…

AK PARTİ YENİ KABİNEDE KİMLER YER ALDI?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın çıktığı bir televizyon programında kabine değişikliği üzerine bazı açıklamalarda bulundu. "Kabine değişikliği bekliyor muyuz?" sorusuna Ünal, "2023'e dönük sadece partide değil, diğer alanlarda da Sayın Cumhurbaşkanımız, ekibiyle beraber yeni bir düzenleme yapacaktır, yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz." karşılığını verdi.

Yeni kabine için heyecanlı geri sayım sürüyor. Cumhurbaşkanlığı kabine değişikliği hakkında en net ve resmi açıklama, AK Parti'den geldi. Yapılan bu açıklama sonrası "Yeni bakanlar kimler olacak, yeni kabine ve bakan isimleri belli mi" gibi sorular, kamuoyunun en çok araştırdığı sorular arasında yerini aldı. AK Parti Kongresi ile başlayacak değişimin sadece parti içinde kalmayacağını söyleyen Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı kabine değişikliği olacağının da sinyallerini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine değişikliğiyle ilgili bir açıklamayla yeni kabineyi duyurması bekleniyor. Ancak bugün yayınlanan MKYK listesinde dikkat çeken değişikliklerde söz konusu. Bu değişikliklerle birlikte yeni kurulacak olan kabine içerisinde bu isimlerin yer alacağı gelen bilgiler arasında.

AK PARTİ KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK MI, DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN?

AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre 6 veya 7 bakanlıkta bir değişim bekleniyor. Daha önce de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sırasında birleştirilen bakanlıklar vardı. Turizm Kültür, Çevre Şehircilik, Aile Çalışma gibi bu bakanlıklar yeni kabinde de ayrılabilir.

Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın ayrılması yönünde bir irade var şu sıralarda. Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın ayrılacağı ve iki ayrı ismin buralara atanacağı yönünde bir beklenti Ankara'da yüksek.

Editör: TE Bilisim