At kestanesi kreminin yapılışında dövülme işlemleri uygulanır. At kestanesi kremi yapılırken uygulanacak adımlar şunlardır:

  • At kestanelerinden yarım kilo alınarak soyulur ve ardından bir havanda dövülür.
  • Hazırlanan dövülmüş kestanelerin üzerine elma sirkesi dökülür.
  • Tüm karışım homojen bir hale getirildikten sonra yaklaşık olarak 20 gün ile bir ay arasında bekletilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, güneş ışığı almamasıdır. Güneş ışığı görülen karışım bozulur ve etkili bir krem olmaz.
  • Oluşan karışım krem haline gelir ve kullanılmaya hazır olur.

At Kestanesi Kremi Hangi Amaçla Kullanılır?

At kestanesi kremi kas ve iskelet hastalıklarına faydalıdır. Kaslarında gerilme ya da ağrı olan kişiler düzenli bir şekilde kullandığında ağrıları da geçmiş olur. Bununla birlikte diğer faydaları şu şekildedir:

  • Damar hastalıklarında kullanılır. Özellikle kadınlarda bacaklarda ve kalça kısımlarında oluşan damar çatlaklıklarına iyi gelir. Uzun sürekli ayakta çalışan kişilerde damarlarda oluşan çatlamaların da önüne geçer. İyileşen kısımlarda iz kalmasını da engeller.
  • Yaşlılık sonucunda ciltte oluşan sarkmaları önler. Hem kadınlarda hem de erkeklerde cilt üzerindeki yaşlandırıcı etkiyi ortadan kaldırır ve cildin daha canlı bir şekilde görülmesine yardımcı olur.
  • Ergenlik döneminde oluşan sivilceleri iyileştirir. Bunun yanı sıra yetişkinlikte ve hamilelikte de oluşan sivilcelerin oluşmasını geciktirerek ciltteki yağlı tabakaların oluşmasını engeller.
  • Cilt üzerinde yer alan yaraları iyileştirerek iz bırakmaz. Hem kazalar sonucu oluşan hem de yanıklardan dolayı meydana gelen yaraları geçirir.
  • Kan sorunu yaşayan kişilerin dolaşım sistemlerindeki sorunları çözer.
  • Cildin alt yapısına ulaşır ve beslenmesine yardımcı olur. Cildin nemlenmesine destek olurken diğer yandan da cildin canlanmasına katkı sağlar.
  • Kış aylarında ciltte oluşan çatlakları geçirir. Özellikle eller üzerinde oluşan çatlakları önler. Kuruyan cilt için oldukça faydalıdır.
  • Romatizması olanlarda etkilidir. Dizlerde romatizmaya bağlı ağrılar görüldüğü zaman bu ağrıların geçmesine yardımcı olur.

At Kestanesi Kreminin Kullanışı Nasıldır?

At kestanesi kremi her gün kullanılır. Her gün 1 ya da 2 kez uygulanması yeterlidir. Özellikle sabah kalkıldığında ya da gece uyumadan önce sürülmesi etkilidir. Düzenli şekilde kullananlar bir ay içinde sonuçlarını görmeye başlar. Bununla birlikte romatizmaya bağlı eklem ve kas ağrıları olanlar kremi sürdükten sonra bölgeye sıcak bir bez koyduğunda bölgedeki iyileşme süreci daha da hızlanır.

At Kestanesi Kremini Herkes Kullanabilir Mi?

At kestanesi kremini yetişkinler kullanabilir. Bebeklerde ve çocuklarda kullanılması doktor kontrolünde olmalıdır. Bunun yanı sıra cildinde alerjisi olanlar da kullanmadan önce alerji testi yaptırmalıdır. Yan etkileri olarak kızarıklık ve kaşıntı görülebilir. Bu gibi durumlarda kremin kullanılmasına son verilmelidir. Krem bırakıldığında yan etki sonucu oluşan reaksiyonlar da geçmeye başlar.

At Kestanesinin Kullanım Alanları Nelerdir?

At kestanesinin kullanıldığı yerler şunlardır:

  • At kestanesi çay olarak tüketildiğinde solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Gribe ya da soğuk algınlığına bağlı olarak gerçekleşen öksürük, ateş, vb. gibi semptomlarda tedavi eder. Çayı düzenli olarak kullananların ateşi düşer ve öksürüğü azalır.
  • At kestanesinin diğer kullanıldığı alan yağlardır. Kestanelerden yapılan yağ hem cilt için hem de saç için kullanılır. Saçların kısa sürede uzamasına yardımcı olur. Saç derisinin kaybettiği nemi geri kazandırır ve saçı besler. Keratin etkisi göstererek saçların yeniden onarılmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra ciltte de kullanılabilir. Kurumuş cildin yeniden nem kazanmasında yağ etkili olur. Ciltteki lekeleri geçirir ve yaşlılık sonucu oluşan cilt lekelerine iyi gelir. Cildiniz her zaman pürüzsüz olur.
Editör: TE Bilisim