Green card başvurusu için https://www.dvlottery.state.gov/  sitesine tıklayarak Card başvurusu yapabilirsiniz. Karşınıza gelen sitede Begin Entry tuşuna basarak başvuru işlemlerinizi gerçekleştirirken özellikle siteme yükleyeceğiniz fotoğrafın boyutlarına dikkat etmeniz gerekir. Green Card başvurusu için, fotoğraf boyutları 600x600 piksel genişliğinde, 240 KB boyutuna sahip olması gerekir. Fotoğraflarınızın gözlüklü olmamasına dikkat etmelisiniz. Card başvurularında gözlüklü fotoğraf kabul edilmemektedir. Fotoğraf test işlemlerini adım adım takip ettikten sonra sistem üzerinde size sunulan kişisel bilgi formunu dikkatli bir şekilde eksiksiz olarak doldurmalısınız. Sistem dil özeliği bakımından Türkçe karakter kabul etmemektedir. Özelikle İngilizce dil desteği ile formu doldurduktan sonra temel bilgilerinizi doldurabilirsiniz.

Green Card Başvurusu Kayıt İşlemlerinde Hangi Temel Bilgiler Gerekir?

Greeen Card başvurusu kayıt işlemlerinde sisteme kaydetmeniz gereken bilgiler, adınız, soyadınız, varsa ikinci adınız, cinsiyetiniz, doğum bilgileriniz, adresiniz, eğitim seviyesi, medeni durumunuz,  çocuk bilgileri, evliyseniz eşinizin bilgileridir. Green Card başvurusunda en son e-posta adresini girerek kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Başka bir sayfada sisteme kaydettiğiniz bilgilerin doğruluğu, eksik ya da yanlış bilgi olup olmadığını analiz edebilirsiniz. Girdiğiniz bilgilerin eksiksiz ve doğru olduğunu düşünüyorsanız bitir butonuna basarak size gönderilen confirmation number’ı başka bir alanda not edebilirsiniz. Green Card başvurusunda sisteme kaydedilen tüm temel bilgiler ve resim genişliğinin doğru ölçülerle kaydedilmesi başvuru işlemlerinin süresin kısaltmaktadır. 

Green Card Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Green Card sonuçları açıklanma tarihi örneğin; 2020 tarihinde başvuru yaptıysanız 2022tarihinde sonuçlanacaktır. Arada kalan 2 yılık süre, şanslı kişilerin bilgi ve belge toplamaları için verilmektedir. Green Card başvurusu sonuçlarını dönem dönem takip ederek başvur kaydınızın olumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Green Card Başvuru Sonuçları Nereden Öğrenilir?

Green Card başvuru sonuçlarını öğrenme ekranı  https://www.dvlottery.state.gov/ adresidir. Online olarak başvuru durum kontrolü yapabilmek için siteyi kontrol ederek Green Card sonuçlarını hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Siteye eriştikten sonra DV Evntrant Status Check yazısına tıklayarak Check Status butonuna tıklayabilirsiniz. Açılan sitede başvuru işlemleri sonrasında size gönderilen confirmation number ‘ınızı, soyadınızı ve doğum tarihinizi sisteme kaydederek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kimler Amerika Green Card’a Başvurabilir?

Amerika Green Card’a başvuran kişiler lise ya da dengi okuldan mezun olanları kapsar. ABD Green Card başvurusu yapan kişilerin aynı zamanda 5 yıl içinde uzmanlık ve deneyim gerektiren iş ve mesleklerde en az 2 yıl çalışmış olmak gerekir.

Amerika Green Card Başvuru Süreci

Amerika Green card başvuru süreci online olarak gerçekleştirilmektedir. Ücretsiz bir şekilde gerçekleşen işlemler için öncelikle Green Card kurasına katılmalısınız. 2021 yılı için başvuru kaydı Ekim –Kasım aralığını kapamaktadır. Amerika Dışişleri Bakanlığı web sitesi bu dönemde yoğun başvuru kayıtları almaktadır. Card başvurusu yapanların olabildiğince erken kayıt avantajından faydalanmaları gerektiği önerilmektedir. Green Card başvurusunda bulanacakların sadece 1 hakkı bulunmaktadır. Bir kişi aynı anda birden fazla başvuru yaparsa Green Crd başvurusu geçersiz sayılmaktadır.

Green Card başvurusu için tüm işlemleri eksiksiz ve doğru şekilde yaparak başvuru sonucunu beklemelisiniz. Başvuru sonucunuzun olumlu bulunup, kurayı kazandığınız takdirde vize işlemleri ve göçmen vizesi işlemleri görüşmeleri konularında gerekli bilgileri almak için web sitesini takip edebilirsiniz. Özellikle Green Card başvurusu için sıra bekleyen kişilerin kayıt işlem sürecini ve tarihlerini belirli aralıklarda takip etmelidir. Vize işlemleri için gerekli olan bu karta sahip olmak için kimlik ve iletişim bilgilerini doğru bir şekilde sisteme kaydetmeniz gerektiğini ve 1 defa başvuru hakkınızın olduğunu unutmamalısınız. Green Card başvurusu işlemleri için Card başvuru onay numaranızı saklayarak başvuru durumunuzun ne zaman olumlu ya da olumsuz bir şekilde sonuçlandığını kolayca öğrenebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim