Kaynak bulamadığı için ülke ülke gezen ve yurt dışından kredi alan Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan israfın listesi uzadıkça uzuyor. 

İşte Ekrem İmamoğlu’nun iki yıllık israf listesinin sadece bir kısmı...

KAR OLMAYAN ASFALTA TUZLAMA

CHP’li İBB yönetimin bazı yersiz icraatları tepki çekiyor. Kar olmayan asfaltta tuzlama çalışmalarının yapıldığı görüntüler vatandaşın kamerasına yansıdı. Kar yağışında yapılmayan tuzlama çalışmalarının, temiz asfalta yapıldığı görüntüleri İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu da paylaşarak tepki gösterdi. Göksu “Sayın İBB Başkanı, stokları değil, kar yağdığı günlerde buzları eriteceksiniz.” ifadeleriyle israfa tepki gösterdi.

KİŞİ BAŞI 6 BİN LİRAYA YEMEK

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye ( İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde 29 Ağustos 2019’da yapılan Çalıştay’da 50 kişilik yemek masrafının 319 bin 780 lira olduğu ve kişi başı yemek masrafının ise 6 bin 395 bin lira olduğu ortaya çıkmıştı. CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanının da katıldığı yemekte içilen içkilerin dışarıdan getirildiği ve açılan her bir içki şişesi için İBB kasasından 50 TL+KDV şişe açma parası ödendiği kamuoyuna yansımıştı.

2 SAATLİK GÖSTERİYE 320 BİN TL

CHP’li İBB, geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Mustafa Kemal’in hayatını sahnede anlatması için Pınar Ayhan’la anlaşmıştı.

Sahnede yaptığı 2 saatlik ‘Kemal’ gösterisi için Pınar Ayhan’a 320 bin liralık ödeme yapılmıştı. Yapılan ödemenin dekontu ortaya çıkarken, İBB konuyla ilgili açıklama yapmadı.

1,6 MİLYONA DERGİ BASTILAR

Para yok’ diyerek hastane yolunu yapmayan CHP’li İBB, 3 ayda bir yayınladığı ‘İST’ isimli derginin sadece baskısı için 1,6 milyon TL para ödedi. Pandemi süresince ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yardım kampanyası başlattığını duyuran İBB, 1 milyon 600 bin TL ile 150 TL’den 10 bin aileye erzak gönderebilirdi.

KIYAK MASKE İHALESİ

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İETT Genel Müdürlüğü Satın Alma Daire Başkanlığı tarafından; KDV dahil tavan fiyatı 1 TL olan maskeler, tanesi KDV hariç 2.89 TL’den alınarak 289 bin TL ödeme yapılmıştı. Aynı dönemde alım yapan birçok AK Partili ilçe belediyesi maskeleri çok daha uygun fiyatlara almıştı. Örneğin AK Partili Ümraniye Belediyesi’nin maskeleri 0,65 TL’ye aldığı kamuoyuna duyurulmuştu. İBB ihalesini Işık Ambalaj ve İzolasyon Sanayi TİC. LTD. ŞTİ. adlı şirket alırken, şirketin sahipleri Muharrem ve Hülya Sarıgöl çifti çiftinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ilçe başkanları ile fotoğrafl arının olduğu ortaya çıkmıştı.

3 GÜNLÜK PLATFORM 652 BİN TL

İmamoğlu Taksim Meydanı’na “Geçici Sergi Platformu”yaptırmıştı. “Kavuşma Durağı” adıyla kurduğu geçici sergi platformu, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda yerinden söküldü. İBB’nin sadece 3 gün meydanda kalan bu platform için 652 bin lira bedel ödediği ortaya çıktı.

Editör: TE Bilisim