Evde dip bayası yapma işlemi için öncelikle hangi marka saç boyası kullanacaksanız o boyanın saçınız üzerindeki etkisine göre saç boyası, şampuanı ve saç kremini tercih etmelisiniz. Evde dip boyası yapma sürecinde takip etmeniz gereken adımları tek tek saçınız üzerinde uygulamanız gerekir. Evde dip boyası yaparken özellikle gerekli olan saç bakımı malzemelerini elinizin altında hazırlayarak daha etkili ve kesin sonuçlar alabilirsiniz.

Evde Dip Boyası için Hangi Malzemelere İhtiyaç Vardır?

Evde dip boyası için gereken malzemeler, seçtiğiniz saç boyası, saç bakım kremi, uygulama tarağı,  Ph dengesi kuran saç bakım şampuanı, saçı yumuşatarak hacim veren, ağırlaştırmayan besleyici maske ve bir çift eldivendir. Uzmanların önerisiyle özellikle Exellence Creme, saç diplerini derinlemesine besleyen, saça yüksek hacim özelliği kazandıran bir saç bakım boyası ve kremidir. Estetiysen ve güzellik uzmanı önerisine göre saçınıza göre olan saç bakım boyası ve kremlerini tercih ederek, saç ve diplerini kısa sürede daha bakımlı hale getirebilirsiniz.

Evde Dip Boyası Uygulaması Nasıl yapılır?

Evde dip boyası yapma işlemi için öncelikle saç boyasını hazırlamak gerekir. Pratik bir uygulama avantajı sunan saç boyasının tamamı oksidan krem tüpünün içine sıkılmalıdır. Oksidan tüpünün kapağı özenli bir şekilde kapatılarak boyanın tüpün içinde eşit bir şekilde dağılması için iyice çalkalama işlemi yapılmalıdır. Çalkalanan tüp kısa süre sonra açılmalı, uygulama kapağı özenli bir şekilde yerleştirilmelidir. Dip boyası hazır hale geldikten sonra, saç diplerini boyama işlemi gerçekleştirilmelidir. Boyanın uygulama aplikatörü kullanılarak boya saç köklerine eşit bir şekilde dağıtılmalıdır. Ürünü saç diplerine sürdükten sonra yumuşak hamlelerle saç dipleri masaj yapılarak saç boyası saçın üzerinde 20 dakika kadar bekletilmelidir. Evde dip boyası yapma işlemi için kalan saç boyası saç uçlarına sürülerek 10 dakika daha bekledikten sonra saçlarınız yıkamaya hazır hale gelmektedir. Boyanın saç üzerindeki etkisi uygulama anında bile hissedilmektedir.

Evde Dip Boyası Yaparken Saça Nasıl Bakım Yapılmalıdır?

Evde dip boyası yaparken saça bakım yapma işlemi için saçlardaki boyanın iyice temizlenerek, ılık suyla durulanması gerekir. Ph dengeli boya sonrası bakım şampuanı saça uygulanarak saç dip ve köklerinin derinlemesine beslenip saçın temiz bir hal alması sağlanmaktadır. Saç derisinin olabildiğince temiz ve ılık suyla durulanmasıyla maske uygulamasına geçilmelidir. Haftada bir maske uygulaması yapılarak saçın daha parlak ve ışıltılı bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz.  Ağırlaştırmayan maskeyi fındık büyüklüğünde avucunuzun içine alarak saç boylarına özenli ve narin bir şekilde uygulayabilirsiniz. Haftada bir uygulanan bu saç maskesi yöntemi ile saçın rengini, parlaklığını ve ömrünü uzatabilir, saç bakım uygulamanızı profesyonel ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Saç diplerine uygulanan saç boyası, saç kremleri ve maskeleri sayesinde saç diplerinde yer alan beyazlatıcı etki anında yok edilmektedir. Beyazlatıcı etkisin yanı sıra mükemmel bir sonuç bırakan saç boyası saçı natürel haline döndürmektedir. Kendi saç stilinize göre saç boyası ve kremlerini özellikle tercih etmeye özen göstermelisiniz. Saçın doğal görünüm kazanmasının yanında kusursuz bir canlılık ve ışıltı kazandıran evde dip boyası yapma uygulaması sayesinde kısa sürede aradığınız sonuca ulaşabilir, saç bakım tekniklerini kendiniz uygulayabilirsiniz. Ph değeri yüksek, besleyici ve derinden etkileyen saç bakım kremleri sayesinde saçın en doğal halini yakalayabilirsiniz. Saç beyazlarını kapatarak ton farkı olmadan eski saçlarınıza yeniden güvenle kavuşabilirsiniz. Kaliteli markaları tercih ederek herhangi bir alerji oluşturmayan dip boyası, saç bakım krem ve şampuanlarını tercih ederek size özel üretilen saç bakım uygulamaları ile dip boyası işlemlerini güvenle yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim