Evde diş beyazlatma işlemi için günde en az iki kere dişlerinizi fırçalarken evde hazırladığınız karbonat ve elma sirkelerini kullanabilirsiniz. Evde diş beyazlatma için; ağız ve diş sağlığını koruyan önemli kurallardan bir tanesi de en az iki kere 2 dakika dişlerinizi fırçalamaktır. Dişlerinizi fırçalayarak, gargara ve karışımlarına yönelerek, ağız ve diş bakımı işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Elma sirkesi ağız içinde oluşan bakteri ve mikroorganizmaları kolay bir şekilde temizler. Elma sirkesi ve karbonat karışımı ile ağız ve diş beyazlatıcı güçlü etkisiyle evde diş bakımınızı kendiniz yapabilirsiniz. Elma sirkesi karbonat karşımı için, 1 çay kaşığı karbonat, birkaç damla elma sirkesini macun kıvamına getirerek karışımı iyice harmanladıktan sonra dişleriniz üzerinde uygulayabilirsiniz.

Limon ve Karbonat Karışımı İle Evde Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Limon ve karbonat karışımı ile evde diş beyazlatma işlemi için öncelikle bir çay kaşığı karbonatın içine limon suyu ilave ederek limonun içine sıkın. Karbonat köpük haline gelinceye kadar limon ve karbonat karışımını iyice karıştırın. İyice dezenfekte edilmiş fırçaya karışımı dökerek dişlerinizi fırçalama devam edin. Karbonat ve limon suyu ağızdaki bakterilere en iyi çözüm olarak gösterilen asit özelliği sayesinde dişleri beyazlatma özelliğine sahiptir. Limon karbonat karışımını haftada en fazla 1-2 defa tekrar ederek ağız sağlığınızı koruyabilir, karışımın parlayan dişlerinizi üzerindeki etkisini kendiniz fark edebilirsiniz.

Karbonat Tuz ve Elma Sirkesi ile Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Karbonat tuz ve elma sirkesiyle evde diş beyazlatma yöntemleri ile haftada 3 kere olmak üzere dişlerinizde karbonat uygulayabilirsiniz. Islak diş fırçasını karbonata batırarak nazikçe dişlerinizi fırçalarken, ağzınızı temizleyen mikroorganizmalara karşı savaş açan yüksek asit değerine sahip olan karbonat sirkesini tercih edebilirseniz. Karbonat, tuz ve elma sirkesi ile dişlerinizi beyazlatırken ağız içinde oluşan aft, yara ve tahribatlarını anında çözerek, ağız tedavisinde karbonat sirkesi karışımını güvenle tercih edebilirsiniz. Özellikle karbonat ve elma sirkesi karışımıyla dişler beyazlatılırken, oluşan diş lekeleri de anında ortadan kaldırılmış olmaktadır. Karbonat ve sirkenin içindeki asit gibi güçlü bileşenler, diş etlerine zarar vermeden, temiz sağlıklı ve fresh bir diş beyazlığı oluşturmaktadır. 

Karbonat Tarçın ve Adaçayı İle Evde Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Karbonat , tarçın ve adaçayı ile evde  diş  beyazlatma işlemi   ağızdaki  tüm zararlı bakterileri  ortadan kaldırır. Dişleri beyazlatan, diş çürümelere ve diş lekelerine karşı anında çözüm üreten tarçın karbonat karışımları ile ağız diş sağlığınızı koruyabilirsiniz. Karbonat, tarçın, adaçayının hoş kokusu, aroması ve ağızda ferahlık uyandıran fresh tadı ile kısa sürede dişleriniz daha beyaz bir görüntü kazanacaktır.

Evde hazırlanan diğer karışımlar özellikle sirke ve meyve karışımları ile kısa sürede dişlerinizin beyazladığını fark edersiniz. Evde diş beyazlatma kapsamında ağız ve diş sağlığı için oldukça önem taşıyan diğer yöntemlerden birisi de muz ve çilek aromaları ile hazırlanan karşımlardır. Çileğin içinde bulunan beyaz, kristal yapılı, katı asit sayesinde dişlerde plak oluşumu engellenirken dişleriniz daha beyaz parlak bir görüntüye kavuşmaktadır. Çilek, lif bakımından da zengin vitamin kaynağı olarak ağız içini besleyip temizlerken, zararlı bakteri oluşumunu da anında yok etmektedir. Çileği püre haline getirerek macun olarak kullanabilir, ağız ve diş sağlığınızı çilek vitamin kaynağı ile koruyabilirsiniz Potasyum, magnezyum ve manganez miktarı bakımından zengin olan muz kabuğunu dişleriniz üzerinde uygulayıp, 2 dakika ovarak dişlerinizi beyazlatabilir, dişlerinize daha sağlıklı ve hijyenik bir görüntü kazanabilirsiniz. Evde diş beyazlatma yöntem ve uygulamalarını dişleriniz üzerinde uygularken öncelikle alanında uzman bir diş hekimine danışarak, dişleriniz için alerji oluşturmayan herhangi bir yan etkisi olmayan sirke, püre ve karışımları tercih edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim