Evde keratin bakımı yapmak için iki yöntem vardır. Birincisi içerisinde kimyasal ve silikon içerikleri barındıran kuaför ürünleri, ikincisi tamamen doğal keratin yağları ile yapılan bakımdır. Keratin bakımı yaparken tamamen doğal keratin bakım seti almanız önerilir.

Keratin bakımı yapmadan önce saç temizlenmelidir. Saçlar keratin şampuanı ve sıcak suyla üzerinde önceden kullanılan bakım ürünü kalmayacak şekilde temizlenir. Bu işlem 2-3 defa tekrarlanır. Saçlar yıkandıktan sonra havluyla saçların suyu kalmayacak şekilde kurulanır. Daha sonra ne çok ıslak ne de çok kuru olmayacak şekilde kurutulur. Yani saçın %80’i kurutulmalıdır. Kuruyan saça doğal keratin yağı yedirilir. Yağ saçın tüm saça ve tüm saç teline temas etmelidir. Her saç teline temas etmesi için tarak ile taranabilir. Saçlara yağ sürüldükten sonra kuruması beklenir. Yaklaşık olarak 10-15 dk. beklemek yeterli olacaktır. Bu şekilde keratin proteinleri saçta oluşan çukur ve kırıkları tamir eder. Saçlar kuruduğunda ılık su ile durulanır. Saçların birkaç gün düz kalması isteniyorsa saçı kuruttuktan üzerinden düzleştirici ile geçilmelidir.

Yapılan bakımın etkisinin uzun süre sürmesi için sülfatsız şampuanlar kullanılmalıdır.

Dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Bakım işlemi genel olarak bu şekilde yapılsa da bazı ürünlerin uygulanışı farklı olmaktadır. Bu yüzden alınan ürünün kullanım talimatlarına da dikkat edilmesi gerekir. Keratin bakım şampuanı, serum ve maske şeklinde üç aşamadan da oluşabilmektedir.

Evde Keratin Bakımı Ne Sıklıkla Yapılır?

Evde keratin bakımı yapmanın belirli bir aralığı yoktur. Yıpranmış saçlara sahipseniz, saçlarınız onarılıncaya kadar doğal keratin yüklemesi yapabilirsiniz. Bunu ister haftada bir ister iki haftada bir şeklinde yapılabilmektedir.

Keratin Bakımı Saçta Ne Kadar Kalır?

Keratin bakımının saçtaki dayanıklılığı kuaför salonlarındaki gibi ısı ile yapıldığında 3-4 ay kadar sürmektedir. Şampuan bakım kremi şeklinde uygulanan keratin bakımı birkaç günlük etkiye sahiptir. Bu yüzden daha çok tekrarlanması gerekir.

Keratin Bakımı Fiyatları Ne Kadardır?

Keratin bakım fiyatı kuaförlerde 150-1000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Gidilen kuaför ve kullanılan bakım ürününe göre fiyatlar değişmektedir.

Evde keratin bakımı yapmak isteyenler için keratin bakım setleri fiyatları minimum 50 TL maksimum 500 TL arasında değişmektedir. Her bütçeye uygun fiyat aralığına sahiptir. Marka farklılığına göre fiyat aralığı değişmektedir.

Keratin Bakımı Faydaları Nelerdir?

Keratin bakımının saça olan yararları arasında en çok ön plana çıkanı saçların eski sağlıklı haline kavuşmasıdır.

  • Saçlar keratin bakımı sonrası parlak bir görünüme kavuşur.
  • Saçları yumuşatır.
  • Saçın kabarmasını, elektriklenmesini önler.
  • Şekillenmeyen saçlarda daha iyi şekil almasını ve sağlar.
  • Düzleştirici etkiye sahiptir. Bu yüzden saçlara fön çekilmiş etkisi yaratır.
  • Saç uzama hızını arttırır.
  • Saç tellerin kalınlaştırır.
  • Saçı uzun süre korumaktadır.

Keratin Bakımı Zararları Nelerdir?

  • Keratin bakımının dezavantajları da bulunmaktadır. Uygulama yapılırken dikkat edilmesi gerekir.
  • Saçın parlak ve fön çekilmiş gibi görünmesi için işlem kısa zaman aralıklarında tekrarlanması gerekir. Fakat sık tekrarlanma durumlarında saçta hasar oluşabilmektedir.
  • Sık boya yapan boyalı saçlarda saçların kurumasına neden olabilmektedir.
  • Bazı keratin bakım ürünlerinde “formaldehit” bulunmaktadır. Keskin kokusu ile bilinen bu madde kanserojen içerikli ve alerjiktir. Bu yüzden iyi hava alan yerlerde uygulanmalıdır. Bu tarz içerisinde formaldehit bulunan kimyasal bakım ürünlerinin tercih edilmemesi önerilir.

Brezilya Fönü

Brezilya fönü genelde dalgalı ve kıvırcık saçlı kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen bir fön işlemidir. Bu işlem sırasında saç telleri düzleşir ama saçın kabarıklığı aynı kalabilmektedir. Kalıcılığı yeni saçlar uzayana kadar devam etmektedir.

Eğer her gün saç düzleştiren biriyseniz Brezilya fönü sizi her gün saç düzleştirmekten kurtaracaktır. Böylece saçlarınız fazla hasar almayacaktır. Daha sağlıklı görüneceklerdir.

 

 

 

Editör: TE Bilisim