Evde manikür yapmak için öncelikle tırnak üzerinde bulunan eski ojeleri temizleyerek işe başlayabilirsiniz. Evde manikür yapma işlemi için eski ojeleri tırnak ve tırnak etlerine zarar vermeden çıkararak tırnaklarınıza bakım yapabilir nemlendirici ve besleyici özelliği olan asetonları kullanabilirsiniz. İçeriğindeki nemlendirici etkisinin yanı sıra besleyici ve dezenfektan formülüyle Parmex Aseton markasını kullanabilir, farkı kendiniz keşfedebilirsiniz. Oje temizleme işleminden sonra bir törpü yardımıyla tırnaklarınızı temizlerken tırnaklarınızın yapısını bozmadan şekillendirmeye özen göstermelisiniz.

Evde Manikür Yapılırken Hangi Törpüleme Yöntemleri Kullanılır?

Evde manikür yapılırken kullanılan törpüleme teknikleri kare, oval, badem, kısa parmak tiplerine göre değişir. Tırnak şekline göre kare tırnak yapısına sahipseniz tırnaklarınız çok uzatmadan törpüleyerek, kesme işlemini orta uzunlukta tutmalısınız. Kare tırnak için önerilen törpüleme işlemi küt törpüleme yöntemini kullanmaktan geçer. Oval tırnak yapısına sahipseniz tırnak uçlarını yuvarlak bir şekilde törpülemeniz gerekir. Estetiysen ve güzellik uzmanlarınca önerilen oval tırnak manikür şekli french manikürdür. Badem tırnaklar için önerilen manikür şekli için tırnaklarınızı badem şeklinde törpüleyerek 2018 trendlerine ayak uydurabilir, en gözde manikür yöntemlerini kullanabilirsiniz. Kısa tırnak yapısına sahipseniz, en zor manikür stillerinden bir tanesi olan kısa tırnak törpüleme için, tırnak etlerini biraz geriye iterek, tırnak yapınızı biraz daha uzun gösterebilirsiniz. 

Kısa tırnak yapısına sahip olan kişiler için genellikle açık renkli ojelerin tercih edilmesi gerektiği önerilmektedir. Cam törpü aracı ile bu işlemleri yerine getirirken, cam törpüye sahip değilseniz sünger törpüleri tercih ederek 4 aşamalı olan, tırnak kenarlarını törpüleyen,  dikdörtgen şeklindeki törpü araçları, pürüzleri ortadan kaldırma, tırnağın üst düzeyini pürüzsüzleştirme, tırnağı parlatıp ışıldamasına yardımcı olabilirsiniz. Evde manikür yapma işlem için Özellikle 3 taraflı süngerler tercih edebilirsiniz. Süngerlerin pamuksu yumuşak yüzeyi sayesinde tırnak yüzeyleri, kolay ve hızlı bir şekilde törpülenerek, parlak bir görünüm kazanmaktadır.  Sürekli tırnaklarına oje uygulayan bir kişinin tırnak kenarlarında soyulma ve sarıya dönük olan renk değişimleri son derece normaldir. Sünger tüpleriyle özellikle bu soyulmaları önleyerek kusursuz görünen bir tırnak görüntüsüne sahip olabilirsiniz. Tırnak yüzeyi ve çevresini temizleme işlemi sırasında sünger törpüsünün olmadığı zamanlarda bu işlemlerin metal törpüyle yapılması kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Evde Manikür Yaparken Kütiküllerden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Evde manikür yapılırken kütiküllerden kurtulma işlemi için yani tırnak çevresinin ölü derilerden arındırma işlemi için öncelikle manikür suyu hazırlanmalıdır. Evde manikür suyu hazırlamak için sıcak suyun içine likit el sabunundan az miktarda kullanılarak, parmaklarınızı suya sokarak tırnak ve etlerinin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Evde manikür suyu hazırlayacak kadar vaktiniz yoksa duştan hemen sonra yumuşayan tırnaklarınız için özel kütikül uygulaması yapabilirsiniz. Tırnak etlerinin yumuşaması işleminden sonra elleri kurulanarak ahşap kütikül çubukları yardımı ile tırnak etlerini geriye doğru iterek nazikçe tırnak çevresini temizleyebilirsiniz. Törpünün çok sivri uçlu olmamasına dikkat etmeli, kütikülleri pensle keserek deriyi sürekli geriye doğru itmelisiniz. Tırnak etlerini geriye doğru attıkça kütikül sorunu ile karşılaşmayarak, tırnak etlerinizi kesme sorunundan kurulabilirsiniz. Tırnak çevresinde bulunan göze oldukça çok batan kütikülleri, kütikül makası ile kesebilirsiniz. Makasın temiz olmasına özen göstererek tırnak etlerini derinden kesmek yerine çok fazla olan eti keserek tırnak ve el bakımı işlemini sağlıklı bir şekilde yönetebilirsiniz.

Evde Manikür Yapılırken Hangi Yöntemler Kullanılır?

Evde manikür yapılırken kullanılan yöntemler yukarıda sayılanlar dışında oje bazı uygulamasıdır. Manikür işlemi bittikten sonra el kremi kullanarak, ellerinizi daha çok yumuşatabilirsiniz. Oje sürülmese dahi besleyici olan oje bazı, tırnakların daha parlak ve ışıltılı bir görünüm kazandırmaktadır. Evde manikür yapma sürecinde besleyici ve naturel özelliği olan oje bazını kullanarak, ojenin uzun süre tırnaklarınızda kalmasını sağlayabilirsiniz

Editör: TE Bilisim