Kayseri'de 30 Mart yerel seçimleri öncesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehitlikte düzenlenen törene katılan CHP İlçe Başkanı Okan Marzıoğlu ve CHP belediye başkan adayı Mustafa Navruz'a, FETÖ'nün darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit tepki gösterdi. Marzıoğlu ve Navruz'un şikayeti üzerine 15 Temmuz şehidinin babası Yahya Kemal Yiğit hakkında Bünyan Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'hakaret', 'tehdit' ve 'darp' suçlarından  dava açıldı.

Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmada CHP'lilerin avukatı, şehit babasının müvekkilleri ve CHP tüzel kişiliğinden özür dilemesi halinde şikayetlerinden vazgeçeceklerini söyledi.

Şehit babası Yiğit, özür dileme teklifini reddetti. Mahkeme heyeti, olay gününe ilişkin görüntülerin bilirkişi tarafından incelenerek rapor haline getirilmesi için duruşmayı erteledi.

"ÖZÜR DİLENECEK BİR ŞEY YOK"

Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ikinci duruşmada şehit Cennet Yiğit’in sanık babası Yahya Yiğit, avukatı Ramazan Bedir, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, şikayetçi CHP İlçe Başkanı Okan Marzıoğlu ve CHP eski belediye başkan adayı Mustafa Navruz hazır bulundu. Duruşma, tanıkların gelmemesi ve eksik evrakın giderilmesi amacıyla 26 Mart’a ertelendi.

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Yiğit, "Ben bu vatana bir evlat verdim. Binlerce evlat vermeye hazırım. Bundan da şeref duyuyorum. Onlardan özür dilemektense samimi olarak söylüyorum, gider o teröristin kurşununa hedef olurum; ama onlardan yine özür dilemem. Ömrümün sonuna kadar bunlarla mücadele etmeye devam edeceğim" dedi.

ŞEHİT BABASI İFTİRALARA MARUZ KALDI

Duruşma sonrası konuşan şehit babası Yahya Yiğit’in avukatı Ramazan Bedir, "Bugün 15 Temmuz şehidimiz olan Cennet kızımızın babasının yargılanmış olduğu mahkemeye müdahil olduk. Duruşma 26 Mart 2021 tarihine ertelendi. Biz şehit kızımızın babasının yanında olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Aynı şekilde bu işi siyasi arenaya çekmeye çalışan her kim olursa olsun yargılama devam ederken çok etik olmadığını ifade etmek istiyoruz. Şehidimizin babası birtakım iftiralara maruz kalmış durumda. Biz şehit babasının haklılığını ortaya koyabilecek, her türlü hukuk argümanlarını müdafisi olarak yargılamada bu durumu ortaya koymaya çalışacağız. Kendisine hukuk yardımında bulunacağız. İnşallah adalet yerini bulacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim