DGS sınavı ne zaman 2021? ÖSYM DGS sınavı ne zaman yapılacak? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Eğitim durumunu ön lisanstan lisansa taşımak isteyen binlerce kişi ÖSYM'nin gerçekleştirdiği DGS sınavına katılıyor. ÖSYM, DGS için 2021 sınav takvimini yayınladı ve öğrenciler heyecanla araştırmalara başladı. Peki, DGS sınavı ne zaman 2021? ÖSYM DGS sınavı ne zaman yapılacak? Sorularının yanıtları arama motorları üzerinden sıklıkla sorgulananlar arasında yer aldı. İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

DGS SINAVI NE ZAMAN 2021? ÖSYM DGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

İki yıllık ön lisans programlarını dört yıllık lisans programına tamamlamak isteyen kişilerin katılım sağladığı DGS'nin 2021 takvimi netleşti.

Takvime göre DGS başvuruları bu yıl; 21-31 Mayıs tarihleri arasında tamamlanacak. Geç başvuru günü ise 8 Haziran olarak belirlendi.

DGS sınavı ise 11 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınavın sonuçlarının ise 12 Ağustos'ta adayların erişimine açılması bekleniyor.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS),2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

Editör: TE Bilisim