Windows 10 güncelleme işlemi öncelikle başlat menüsünden arama çubuğundan ayarlar uygulaması seçilerek başlatılır. Windows 10 güncelleme işlem için şu adımları uygulayabilirsiniz:

·         Ayarlar uygulamasına gelerek güncelleştirme ve güvenlik menüsüne tıklayın

·         Soldaki çubuğa göz gezdirerek Windows Update sekmesine giriş yapın.

·         Güncelleştirmeleri denetle sekmesini tıklayarak yüklenmiş olan güncelleştirmeleri bu adımda yükleyebilir, işlem kaydını güvenle tamamlayabilirsiniz.

Bazı Windows 10 sürümlerinde yer alan Ayarlar menüsünde başlat sekmesini tıklayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Başlat menüsünde böyle bir uygulama içeriği yoksa arama çubuğuna ayarlar yazarak doğrudan uygulamaya ulaşabilirsiniz. Özellikle güncelleme ve güvenlik menüsü işlemleri yapabilme, güncelleştirme ve işlem sıklığını ayarlayabilmek için son derece önemlidir. En son sürüm şekli ile kaliteli alt yapısı ve tasarım gücü ile Windows 10 güncellemelerini denetleyebilmek için gözden kaçan tüm güncelleştirmeleri analiz edebilirsiniz. Kaçırdığınız güncellemeleri kontrol ederek sol çubuktan Windows Update uygulama kısmını kullanabilirsiniz. Güncellemeleri denetleyerek en yeni uygulamaları getirip, güncellenmemiş uygulama ve yazılımlar varsa işlemleri koordine edebilirsiniz. İşlem kaydını yaptıktan sonra eğer güncellemeleri yüklediyseniz ‘’güncelsiniz’’ yazısını görerek bilgi işlem kaydını düzenleyip, yeni güncellemeleri bu bilgilere göre dizayn edebilirsiniz. 

Windows 10 Güvenlik ve Güncelleme Ayarları Nasıl Yapılır?

Windows 10 güncelleme ve güvenlik işlemleri öncelikle güncellemeleri denetleme aracı ile yapılır.  En baştan güncellememiş olan yeni güncellemeleriniz varsa bu güncellemeleri ‘’şimdi yükle’’ butonuna basarak güncelleme ve denetleme işlemini basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Windows güncelleme yardımcısı özellikle otomatik güncelleme işlemini beklemek istemeyen kullanıcılar için özelleştirilmiştir. Windows 10 güncelleme işlemi, kullanıcıya göre denetlenip yeniden güncellenen güncelleme araçları sayesinde kullanıcılar basit güncelleme işlemlerini ivedilikle gerçekleştirebilmektedir.

Windows 10 Güvenlik ve Güncelleme İşlemleri Nasıl Geri Alınır?

Windows 10 güvenlik ve güncelleme işlemlerini geri alma uygulaması için öncelikle ayarlar menüsüne gidilmelidir. Windows 10 güvenlik ve güncelleme işlemleri şu şekilde geri alınır:

·         Ayarlara girdikten sonra güncelleştirme ve güvenlik menüsünü tıklayın.

·         Güncelleme geçmişini görüntüleyip analiz ettikten sonra ‘’güncellemeyi kaldır ‘’seçeneğine tıklanır.

·         Karşınıza çıkan menüde birden çok güncelleştirme uygulaması bulunmaktadır. Uygulamalar içinden istediğiniz güncellemeyi seçerek ‘’kaldır’’ butonuna tıklayıp işlemi sonlandırın.

Windows yeni tasarımları, güncel uygulamaları ve denetim araçları ile son yılların en çok tercih edilen güvenlik alt yapılarındandır. Windows tüm başarılarına rağmen bazen güncellemelerin her biri bazı donanım ve yazılımalar ile çalışamamaktadır. Güncellemelerin düzetilmesini beklemek yerine, yazılımların doğru bir şekilde çalışması için özellikle son güncelleştirmeyi kaldırmak daha etkili ve iyi bir çözüm olabilmektedir. 

Windows 10 Uygulama ve Güncellemeleri Neden Önemli?

Windows 10 uygulama ve güncellemelerinin önemli olma sebebi, en yeni ve teknik yasarım kalitesine sahip olan faydalı düzeltme ve güvenlik yamalarından oluşmasıdır. Windows güncellemelerini düzenli olarak yapmalı, sistemdeki zararlı yazımlardan teknik cihazlarınızı korumalısınız. Yazılım dünyasında her kodun güvenilir ve doğru bir şekilde yapılandırılmadığı zaman bazı güvenlik ve güncelleme işlemlerini gerek duyulmaktadır. Windows güncellemeleri güvenlik sorunlarını kapatırken, size daha güvenilir bir kullanıcı deneyimi yaşatmaktadır. Windows sürümleri ile sisteminiz daha düzgün çalışarak, ilerde oluşabilecek hataları gidermede Windows güncelleme güvenlik alt yapısı ile en güvenli kaynaklardan olarak gösterilmektedir. Yılda iki kere yayınlanan güncellemeler vasıtasıyla donanımsal ve yazılımsal hatalar tek seferde dahi giderilebilir. Windows alt yapı sistemi ile sistem yeniliklerinin en optimizasyonunu yüksek şekilde kullanabilirsiniz. Windows 10 güncelleme ve denetleme işlemini düzenli olarak yaptırarak, hoşunuza gitmeyen, sistemi donduran ve cihazınızda aksaklık oluşturan her türlü teknik sorun ve güncellemeleri birkaç adımla kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz.  

Editör: TE Bilisim