Soruşturma iki gün önce Hamza Kürşat Ayvatoğlu'nun narkotik madde kullanırken çekilen görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması ile başladı.

Ayvatoğlu kısa sürede gözaltına alındı. İfadesinde görüntüdeki maddenin "pudra şekeri" olduğunu iddia etti. Gözaltı süresinin dolmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İKİNCİ GÖZALTI

Bu sırada soruşturmayı sürdüren emniyet birimleri görüntülerdeki diğer 4 kişiyi de Kastamonu ve İzmir'de yakaladı.

Şüphelilerden ikisi ifadelerinde görüntüdeki maddenin narkotik madde olduğunu, Ayvatoğlu'nun kendilerine de narkotik madde temin ettiğini iddia etti.

İfadeler üzerine Ayvatoğlu savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alındı. 

KARA PROPAGANDA BAŞLATILDI

Yaşanan bu gelişmelerin yanı sıra CHP ve yandaşları Kürşat Ayvatoğlu üzerinden AK Parti’ye karalama kampanyası başlattı. Sosyal medya üzerinden yapılan karalama kampanyasına çok sayıda yandaş medya da katıldı.

AK Parti’den birçok Milletvekili de yapılan algı operasyonuna sert tepki gösterdi. CHP’deki onlarca taciz ve tecavüz olaylarına ses çıkarmayanların narkotik madde kullandığı ve partiden istifasının ardından gözaltına alınan bir kişi üzerinden kara propaganda yapmasına sert sözlerle eleştirildi. AK Parti’den verilen tepkilerden bazıları şu şekilde:

MİLLETVEKİLLERDEN TEPKİ!

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı: Yaklaşık 125 gündür CHP’nin içerisinde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarına sessiz kalanların son zamanlarda riyakarca ahkam kesmesi yüzsüzlüktür. İşinize gelince görmezden gelip “susamam” işinize gelmeyince hiçbir şeyi görmem, duymam, susarım.

AK Parti Osmaniye 27. Dönem Milletvekili İsmail Kaya: Genel merkez de 1 yıldır çalışan birinin yasaklı madde kullandığı tespit edilince aynı anda hakkında yasal işlem başlatıldı ve işten de çıkarıldı. CHP, partisinde yaşanan taciz ve tecavüzlerle ile ilgili ne yaptı? Kendi aramızda hallederiz cevap vermeye bile gerek yok dediler.

"CHP TECAVÜZLERE NE ZAMAN DUR DİYECEK?"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal: Aylardır taciz tecavüz skandallarıyla sarsılanlar var. Hiç kimseden ses yok! Ne yapalım ? Bizde mi malum partilerin hepsini aynı gözle değerlendirelim? Böyle bir yaklaşım olamaz. Suç şahsidir, yapanı bağlar. Tüm camiayı değil.

AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak: AK Parti yasaklı madde kullanan personel ile ilgili sorumluluğu anında kabul etti ve iş akdini feshederek yasal süreci başlattı. Peki ya CHP, parti içerisinde gerçekleşen taciz ve tecavüz olayları için 125 günde ne yaptı?

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci: 1 yıldır Genel Merkezde çalışan uyuşturucu kullandığı tespit edilince iş akdi fesh edilip adalete teslim edilen müptezel için yöneticilerimiz gereğini yapmıştır. Peki ya CHP kendi içindeki taciz ve tecavüz olayları için ne zaman gereğini yapacaktır.

"CHP TACİZ OLAYLARI İÇİN NE YAPTI?"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş: CHP, parti içerisinde gerçekleşen taciz ve tecavüz olayları için 125 günde ne yaptı?

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık: Kendi içlerinde yaşanan taciz ve tecavüzlere sessiz kalan bu zihniyet riyakarlıkta sınır tanımıyor!.. İşlerine geldiği gibi... Yazık!

Editör: TE Bilisim