Kadir Gecesi ne zaman 2021? Kadir Gecesi hangi gün? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Üç ayların başlaması ardından Müslümanlar tarafından mübarek kabul edilen bazı gün ve geceler idrak edilemeye devam ediyor. İçlerinden en faziletli olarak görülen Kadir Gecesinin hangi gün olduğunu araştıran vatandaşlar için detaylarını haberimizde araştırdık. Peki, Kadir Gecesi ne zaman 2021? Kadir Gecesi hangi gün? İşte Kadir Gecesiyle ilgili tüm detaylar haberimizde…

KADİR GECESİ NE ZAMAN 2021? KADİR GECESİ HANGİ GÜN?

Bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir gecesi, Yüce Allah’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur'an-ı Kerim'in Hz. Muhammed'e (S.A.V.) indirilmeye başladığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. Müslümanlar bu mübarek Kadir Gecesini, namaz kılarak, dua yaparak, Kur'ân-ı Kerim okuyarak, tevbe ve istiğfâr ederek geçirirler.

KADİR GECESİ HANGİ GÜN?

Mübarek Ramazan ayı 13 Nisan 2021 Salı günü başlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 2021 dini günler takviminde Ramazan ayının 26. gününe denk gelen 8 Mayıs 2021 Çarşamba günü Kadir Gecesi idrak edilecek.

Editör: TE Bilisim