Burak Battal / Özel Haber

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Partinin Sütlüce’de bulunan İl Başkanlığı Binasında gazetecilerle kahvaltı yapan Kabaktepe, basın mensuplarıyla tek tek tanıştı. Kabaktepe, kahvaltının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

AYRIM YAPMAYACAĞIZ

AK Parti’nin seçim stratejilerine yönelik açıklamalarda bulunan Kabaktepe, “Zaman mekan ve insan farkı gözetilmeyecek. Bunu daha çok hissettireceğiz. Temel stratejimiz bu olacak. Ne düşüncesi, ne etnik yapısı, ne siyasi partisi gibi hiçbir ayrım gözetmeden 16 milyon İstanbullu ile İstanbul, Türkiye ve Dünya sevdamızı paylaşacağız.” dedi. Kabaktepe, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ‘Kendisi davet edemiyorsa biz edelim, buyursun gelsin’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Bize bir hayırlı olsun telefonu ya da randevu talebi gelmedi. Aradan 15 güne yakın bir zaman geçiyor ve ‘Biz gelmek istiyoruz’ diyen bir telefon geliyor. Biz de birkaç gün bekleyelim dedik. Henüz iki gün bile geçmemişken bir gazetenin sütununun sonunda ‘cevap verilmedi’ gibi bir yazı gördük. Hem gelmek istiyorsun, gelmek istediğini 15 gün sonra telefon edip söylüyorsun. Telefon ettikten sonra da sabretmiyorsun, gazeteciye, ‘Biz telefon ettik de cevap vermediler.’ diyorsun. Amaç ziyaret etmek değil PR çalışması yapmak. İBB’nin özel kalemi aradı, aynı günde randevu verdik. Karşımızdaki parti CHP diye bir problemimiz olsa biz bunu yapar mıydık? Tüm partilerle görüştük. ” dedi.

DÜNYA LİDERLİĞİNE VURGU

Osman Nuri Kabaktepe, göreve gelişinin ardından “94 ruhu” konusunun konuşulduğu, bu konu hakkındaki yorumunun ne olduğu sorusu üzerine, “Kastettiğimiz geçmişe öykünme değil, bir gelecek tasavvuru esasında. AK Parti’nin son genel kongresinde Cumhurbaşkanımız ‘Medeniyet nöbetini devralmaya geliyoruz.’ dedi. Dünya liderliğine vurgu yapmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Türkiye’deki liderliği, çıkışının ve Türkiye’yi dönüştürücü adımlarını atışının başlangıcı 94, aynı şekilde dünyanın sıkıştığı, hakkaniyetin olmadığı dünyada, Cumhurbaşkanımızın kendi ifadesiyle medeniyet nöbetini almaya başlayacağı dünya liderliğinin de 2023 yılında yapacağımız güçlü çalışmalarla tescil edilip, büyük Türkiye’yi inşa edeceği süreç olarak değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

ŞAHSİ KARİYER PLANIM YOK

Kabaktepe, “Kendinizle ilgili İBB adaylığı ya da Cumhurbaşkanlığına kadar uzanan bir hedefiniz var mı?” sorusuna ise, “Gelecek planı yapmak genel anlamda güzeldir ama kariyer planı yapmak ona esir olarak yaşamaktır. Gelecekte ne olacağını düşünerek bugün ayağına pranga oluşturmak yanlıştır. AK Parti İl Başkanı olarak yapmam gereken ne ise onu yapacağım. Kendimi sadece AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak görüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim