Dünyanın en popüler video uygulaması YouTube "Dislike" yani beğenmeme sayılarını gizlemeye hazırlanıyor. Zaman zaman kullanıcıların tepki göstermek amacıyla videoları beğenmemesi içerik hakkında olumsuz düşüncelere sebep olabiliyordu. Şirket içerik oluşturucuları olumsuzluklardan korumak adına böyle bir özelliği test edeceğini açıkladı.

YouTube yönetimi bu özelliği içerik oluşturucuların beğenmeme kampanyaları hakkındaki geri bildirimlerine yanıt olarak test edeceğini söyledi. Zira son zamanlarda bazı videoların beğenmeme saldırısına uğradığı görülüyor.

YOUTUBE STUDİO'DA GÖRÜLEBİLECEK

Ayrıca bazı kullanıcılar beğenmeme sayısı yüksek olan videolara ön yargı ile yaklaşarak izlemeden kapatabiliyorlar. Şirket şu anda beğenmeme sayısını ortadan kaldıran birkaç arayüzü test ediyor. İyi geri dönüş alınırsa beğenmeme sayısı tüm videolarda gizlenecek.

Bununla birlikte içerik oluşturucuları YouTube Studio üzerinden beğenme ve beğenmeme sayılarını tam olarak görmeye devam edebilecekler. YouTube yeni özelliğin hangi ülkelerde test edileceği konusunda herhangi bir detay açıklamadı.

Editör: TE Bilisim