2021 İKM sonuçları ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı CTE İKM sonuç sorgulama ekranı ile ilgili sıkça araştırılıp merak edilen sonuçlarla ilgili detayları sizler için haberimizde derledik. İş bulma imkanıyla başvuran vatandaşların bugün sonuçlar açıklanacak mı soru heyecanı devam ediyor.   Adalet Bakanlığı CTE İKM sonuçları için adayların bekleyişi sürüyor. Başvurular tamamlandıktan sonra gözler sonuçlara çevrilmiş durumda. Peki, 2021 İKM sonuçları ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı CTE İKM sonuç sorgulama ekranı!

2021 İKM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İKM başvurularının 12 Mart tarihinde tamamlanmasının ardından gözler sonuçlara çevrilmişti. Adalet Bakanlığı'nın İKM başvuru sonuçları açıklamasını nisan ayının başında duyurması bekleniyor. Adalet Bakanlığı İKM alımı başvuru sonuçlarının 3 Nisan 2021 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

Alınacak personel sayısı ve unvanına göre sözlü/uygulamalı sınavın tarihleri sınavı yapacak ilgili Komisyon Başkanlığı tarafından belirlenerek başvuru yapılan sınav merkezinin (adalet komisyonu) resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Sözlü/uygulamalı sınava katılma hakkını elde edemeyen adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır. Adayların başvuru yaptığı sınav merkezinin resmi internet adreslerinde yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

CTE İKM SONUÇ SORGULAMA EKRANI!

Sözlü sınava merkezi sınav puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere her bir adalet komisyonu için ilan edilen pozisyon sayısının 3 katı aday sınava çağırılacaktır. Son adayla aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü sınava alınacaktır. Sınav sözlü ve uygulamalı olarak yapılacaktır.

Adalet Bakanlığı CTE İKM personel alımı sonuçlarının https://cte.adalet.gov.tr/ adresinden açıklanacağı ifade edildi. Adalet Bakanlığı CTE İKM sonuç sorgulama ekranı hakkında yeni bir gelişme olması halinde haberimizden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim