Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 15 Temmuz sonrası tamamen özüne dönmesi ve milletin ordusu olmasından rahatsızlık duyan 104 emekli amiral, gece bildirisiyle hükümete parmak salladı. Montrö Sözleşmesi’ni kılıf yaparak darbe imasında bulunan amiraller, milli irade temsilcilerinden gelen sert tepki üzerine kaçacak delik aradı. Savcılık, darbe heveslilerinin bağlantılarının ortaya çıkarılması için soruşturma başlattı.

DARBE İMASINDA BULUNDULAR

Seçilmiş hükümete ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne direktif vermeye kalkışılan bildiride “ Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir” ifadeleriyle darbe iması yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bildiriyle ilgili soruşturma başlatırken emekli darbecilerin sicili mercek altına alındı.

KANDİL MESAJINI HAZMEDEMEDİLER

Geçtiğimiz günlerde sarıklı fotoğrafları üzerinden Tuğamiral Mehmet Sarı ve Kandil mesajı sebebiyle 15 Temmuz gazisi Tümgeneral Davut Ala’yı hedef alan amiraller, bildiride, 28 Şubat artığı zihniyetlerini çağdaşlık kılıfıyla pazarlamaya çalıştı. Amiraller, Montrö Boğazlar Sözleşmesi üzerinden Türkiye’nin bekasını düşündüklerini ileri sürerken metinde Anadolu’nun milli manevi değerlerine açıkça kin kustu.

-Bahçeli'den darbe imalı bildiriye tepki: Rütbeleri sökülmeli

‘DÜŞMANI SEVİNDİRDİLER’

Milli Savunma Bakanlığı ise bildiriye yaptığı açıklamayla cevap verdi. Açıklamada “TSK, hiçbir görev ve sorumluluğu olmayan kişi veya kişilerin hırs, ihtiras ve şahsi emellerine araç yapılamaz” denildi. “Binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen millî, manevi ve mesleki değerler ile asil milletimizin bağrından çıkan ve Peygamber ocağı olarak da bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri” ifadesinin yer aldığı açıklama ile emekli amirallere TSK’nın “Bağrından çıktığı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından” ilham aldığı bir kez daha hatırlatıldı.

7 kurşunla yaralanmıştı
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Albay rütbesiyle görev yaparken FETÖ’cü hainlerin saldırısı sonucu gazi olan Tümgeneral Davut Ala, milletin bir evladı olarak kutladığı kandil mesajıyla Mehmetçiğe yakışanı yapmıştı, darbeci amirallerin hedefi oldu.

-Bakan Soylu'dan emekli amirallerin bildirisine net cevap: Sabrımızı zorlamasınlar!

104 emekli amiralden darbe imalı skandal bildiri

104 emekli amiral, Montrö Boğazlar Sözleşmesi gündemi üzerinden milli iradeyi hedef alıp, siyaseti dizayn etmeye kalkışan skandal bir bildiri yayınladı. Emekli amiraller gece yarısı yayınladıkları bildiride “Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir” ifadelerine yer vererek darbe imasında bulundular.

SİYASETE MÜDAHALEYE KALKIŞTILAR

Gece yarısı yayınlanan bildiride Montrö Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasından endişe duyduklarını söyleyen eski amiraller, siyasete ayar vermeye kalkıştı. “Son zamanlarda gerek Kanal İstanbul, gerekse Uluslararası Antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında Montrö Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması endişe ile karşılanmaktadır.” ifadeleriyle başlayan skandal bildiri, Türkiye’deki darbe dönemlerinde darbecilerin kullandıkları üslube benzer bir şekilde devam etti.

MUVAZZAF TUĞAMİRALİ HEDEF ALDILAR

Eski Türkiye özlemi çeken çevreler, geçtiğimiz günlerde sarıklı fotoğrafl arı üzerinden Tuğamiral Mehmet Sarı’yı hedef almıştı. Sarı’ya da atıfta bulunulan skandal bildiri şöyle devam etti: “Son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. TSK ve özellikle Deniz Kuvvetlerimiz son yıllarda; çok bilinçli bir FETÖ saldırısı yaşamış ve çok değerli kadrolarını bu hain kumpaslara kurban vermiştir. Bu kumpaslardan çıkarılacak en önemli ders; TSK’nin, anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif edilemez temel değerlerini titizlikle sürdürmesi zaruretidir.”

Darbe iması yaptılar
Bildiriyi yayınlayan emekli amiraller darbecilerin yıllarca millete ettikleri zulmü maskelemek için kullandığı ‘çağdaşlık’ kavramı üzerinden TSK’ya parmak salladı. Bildiride, “Bu gerekçelerle, TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, Atatürk’ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz. Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir.” denilerek darbe sinyali verilmeye kalkışıldı.

Kandil mesajını bile hazmedemediler

104 amiralin gece yarısı yayımladığı darbe imalı bildiriye tepki yağarken, bildiride imzası bulunan Emekli Amiral Türker Ertürk’ün daha önceki skandal ifadeleri ortaya çıktı. Ertürk, FETÖ’ye “ Terör örgütü değil” demiş, Suriye için ise “Sınırımızda PYD olsun daha iyi.” ifadelerini kullanmıştı.

DOĞU AKDENİZ’DEN ÇEKİNİLMESİNİ SAVUNDU

Öte yandan ihanet bildirisinde imzası bulunan Emekli Amiral Türker Ertürk, daha önce terör örgütü FETÖ ve PYD’yi savunmuş ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den çekilmesini fikrini ortaya atmıştı. Ertürk katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada, “Girit’e bir imtiyaz tanınabilir. Ben bunları bir beyin fırtınası olarak yorumluyorum. Bunlar masada uzlaşılabilir. Sen kimseyi tanımam diyorsun. Bu itiş kakışa neden olur. Buraya küresel güçler de gelmiş. Hepsine karşı meydan okuyacak gücümüz yok. Uzlaşma demek senin bazı konularda geri çekilmen demektir.” diyerek Türkiye’nin geri adım atmasını savunmuştu.

FETÖ VE PYD İLE İLGİLİ SKANDAL SÖZLER

Katıldığı başka bir televizyon programında, FETÖ’nün terörist bir oluşum olmadığını iddia eden Ertürk “28 Şubat ile 15 Temmuz darbe girişimi aynı değil.” demişti. Sözlerini daha da ileri boyuta taşıyan Ertürk, “PYD’nin laik yapısını da zaten biliyoruz. Sınırımızda Radikal İslami oluşumlar olacağına PYD olsun daha iyi.” ifadelerini kullanmıştı.

DHKP-C’Lİ TERÖRİSTLE AYNI KAREDE

Ertürk daha öncede sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Miraç Kandili tebriği yayınlayan komutanı alıntılayarak “Yazıklar olsun” demiş, ancak kendisi sonra Yahudilerin bayramını kutlamıştı. Bildiriye tepki gösteren vatandaşın en çok konuştuğu konular arasında amiral Türker Ertürk’ün terörist Mihraç Ural ile çekildiği fotoğraf oldu. Reyhanlı katliamının emrini veren DHKP/C Acilciler Grubu sözde lideri Mihraç Ural ile skandal bildiride imzası olan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk’ün birlikte verdiği poz da yeniden gün yüzüne çıktı.

Editör: TE Bilisim