Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkisini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun, önceki gece 104 emekli amiralin yayınladığı milli iradeyi hedef alan, darbe imalı hadsiz  bildiri karşısındaki tutumuna tepki gösteren Bakan Varank, resmi sosyal medya hesabı aracılığıyla CHP liderinin geçmişteki ifadelerine de atıfta bulundu.

'İktidar hayali kurduğu o dostları cunta heveslisi zevzeklermiş'

Bakan Varank açıklamasında, " ‘Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız’ diyen Kılıçdaroğlu’nun, sözde bildiriyi hevesle alkışlaması gösteriyor ki; iktidar hayali kurduğu o dostları cunta heveslisi zevzeklermiş." ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu "sahte gündem" demişti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, emekli amirallerin milli iradeyi hedef alan hadsiz bildirisi karşısında tepkisiz kalmış ve "sahte gündem" nitelemesinde bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu bildiriye ilişkin değerlendirmesinde, "Bu sahte gündemler tutmaz. Halkımızın tek gerçek gündemi sofrasıdır. Büyük ve ünlü Ekonomist Erdoğan, yarattığın ekonomik yıkım ile seni yüzleştireceğim. Geleceğini kararttığın gençlerimizin hikayelerini buradan paylaşacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı bir konuşmasında, "İlk seçimlerde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız. En geç 5 yıl içinde bölgesinde kavganın olmadığı, huzurun ve işbirliğinin olduğu, üretimin pik noktasına ulaştığı, işsizliğin önlendiği, herkesin saygı duyduğu bir Türkiye inşa edeceğiz." sözlerini sarf etmişti. Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği "dostlarının" kim olduğu ise tartışmalara konu olmuştu.

"Zevzeklik"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 104 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan Montrö bildirisine ilişkin yaptığı açıklamada, " İYİ Parti siyaset kurumunun karşısına geçmeye çalışan herkese karşıdır. Sabah bir uyandık emekli amirallerin canı sıkılmış, bildiri yayınlamışlar. Bu bir zevzekliktir. Türkiye bu zevzekliklerden çok çekti" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim