İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı" düzenledi. Çataklı'nın açıklamaları şu şekilde:

Birden fazla ve farklı yapıdaki terör örgütleri ile sürdürülen mücadeledir. Vatandaşlarımız bilmelidir ki bugün mücadele edilen PKK zorla ayakta tutulmak istenen korkuluk gibidir.  Katılımlar yok denecek kadar azalmış, ikna edilen ile dağdan indirilenler ve teslim olanların sayısı artmıştır. Mart ayının sonunda ikna yoluyla gelenlerden biri 30 yıldır örgütün içinde olan biridir. Bu bile PKK'nın nasıl dağılma sürecine girdiğinin açık bir göstergesidir. Türkiye artık bu meselenin sonuna gelmiştir.

86 TERÖRİST ETKİSİZ HALDE

Mart ayında kırsal alanda 8 bin 410 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlarda aralarında  İçişleri Bakanlığı terör arananlar listesinde kırmızı kategoride aranan Hevram Havraman Avyer (K), Hasan Mahmudi (30 Mart – PKK – Mardin – ölü – Sözde Mardin Sorumlusu), turuncu kategoride aranan Reber Koser (K), Teyyüp Çam (30 Mart – PKK – Mardin – ölü – Sözde Mardin Bagok Alan Sorumlusu) ile gri kategoride aranan 2 teröristin de bulunduğu toplam 86 (6 ölü, 72 sağ/yaralı, 8 teslim) terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bunların 22'si DEAŞ mensubudur.

“16 EYLEM ENGELLENDİ”

Terör operasyonları neticesinde Mart ayında 132 sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir. Mart ayında biri bombalı drone eylemi olmak üzere 16 terör eylemi engellenmiştir. 

5 BİNDEN FAZLA GÖZALTI

Hem ülkemizin hem de dünyanın en büyük güvenlik tehditlerinden biri olan zehir ile mücadelede de saha baskımızı 'en iyi narkotik polisi anne' kampanyası üzerinden yürütüyoruz. Sadece geçen hafta  29 Mart - 5 Nisan arası gözaltı sayısı 5 bin 224 kişidir.

Editör: TE Bilisim