Son Hava Bükücü ne zaman çekildi? Avatar'ın konusu ne? sorularını internette sıkça aratan macera ve fantastik film severlerine yanıt olabilmek için tüm merak edilenleri haberimizde derledik. Orijinal ismi ‘The Last Airbender’ olan bilimkurgu konulu yapımda nefes kesen sahneler ile seyirciler görsel şölene doyacak. Avatar Aang rolüne Noah Ringer’ın hayat verdiği çekimde Katara’yı Nicola Peltz, Sokka’yı Jackson Rathbone ve Zuko’yu Dev Patel isimleri canlandırıyor. İşte, Son Hava Bükücü ne zaman çekildi ve Avatar’ın konusu ne sorularının cevapları…

SON HAVA BÜKÜCÜ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

150 milyon dolarlık bütçe ayrılan yapım, 2009 Mart tarihinde ABD’de çekimlerine başlanmış ve bittikten sonra Paramount Pictures tarafından dağıtımları tamamlanmıştır. 30 Haziran 2010 yılında sinemalarda gösterime giren film dört ayda 318 milyon dolarlık hasılat elde etmiştir.

Aslında filmin isminin serininki ile aynı olması planlanıyordu fakat James Cameron'ın yönettiği 2009 yapımı, üç boyutlu bilimkurgu filmi Avatar ile olan isim benzerliği sebebiyle yapımın yönetmen ve senaristi M. Night Shayamalan, filmin adından ‘Avatar’ kelimesini çıkarmıştır. Senaryo yazımında çizgi dizi serisinin mimarları Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko, M. Night Shyamalan'ı yalnız bırakmamışlar ve senaryoyu birlikte hazırlamışlardır.

SON HAVA BÜKÜCÜ AVATARIN KONUSU NE?

Orijinal seri ile çoğunluk olarak aynı konuya sahip olan yapımda ufak tefek değişiklikler söz konusu. Ateş ulusu diğer uluslara savaş açıp gezegeni ele geçirmeye çalışır. 100 yıl bir buzulun içinde kalmış olan genç Avatar Aang (Noah Ringer), arkadaşları Katara (Nicola Peltz) ve Sokka (Jackson Rathbone) ile uçan bizonu Appa ve makak maymunu Momo'yla dünyayı kurtarmak için macera dolu bir aksiyona atılır. Ateş ulusunun kötü prensi Zuko (Dev Patel) ve bilge amcası General Iroh (Shaun Toub) onların peşine düşer. Ayrıca Aang'in yapması gereken iki şey daha vardır. Kuzey Kutbu'ndaki Su kabilesine gidip, su bükmeyi öğrenmeli ve Su kabilesinde karşılaşacağı Ateş ulusu askerleriyle savaşıp Su kabilesini kurtarmalıdır.

Filmin mimarları seriyi senaryoya dönüştürürken ana karakter Aang'i geliştirip, daha aktif ve cesur bir karaktere dönüştürmüşlerdir. Seriyle filmin arasındaki farklardan biri, Aang ve Iroh'un isimleri İngilizce yerine orijinal Asya fonetik okunuşlarıyla okunmasıdır. Filmde serinin aksine ateş bükücülerin çoğu kendi ateşlerini oluşturamaz, yalnızca Iroh, Zuko ve bazı ileri seviye ateş bükücüler kendi ateşlerini oluşturabilir. Avatarların aile kurma olanaklarının olmamasısı Zuko ve Azula'nın Avatar Roku'nun torunları olmasını zorlaştırıyor. Filmde Roku ruhlar dünyasında Aang'e (tıpkı dizide Zuko'ya rüyasında göründüğü gibi) ejder formunda görünüyor.

Filmde yer alan oyuncuların çoğunluğu ise yeni yüzlerden oluşuyor.

Editör: TE Bilisim