Uluslararası haber ajansı Mıddle East Eye (MEE) TRT1'in yeni yapımı olan Teşkilat dizisini gündemine aldı. Diziden övgüyle bahseden haber ajansı, Mehmet Usta'nın canlandırdığı kötü adam rolündeki Zayed Fadi karakterinin sürgünde olan Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi'nin lideri Muhammed Dahlan olduğunu yazdı.

''TEŞKİLATIN NASIL BÜYÜDÜĞÜNÜN TEZAHÜRÜ''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dahlan için terörist ele başı değerlendirmesini hatırlatan Mıddle East Eye, Teşkilat dizisini şöyle değerlendirdi:

''Teşkilat televizyon dizisi, 2016 yılında Türkiye'deki sivil hükümete karşı düzenlenen bir darbe girişiminde önemli bir rol oynamakla suçlanan Dahlan'ın faaliyetlerine dair birden fazla olayı konu ediniyor. Dizinin kendisi, Hakan Fidan başkanlığındaki Türk Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), ülke içi iç tehditlerle ilgilenen bir teşkilattan bugünlere kadar yıllar içinde nasıl büyüdüğünün bir tezahürü.''

Teşkilat dizisinin konusuna ve oyuncu kadrosuna değinen Mıddle East Eye, bazı oyuncularla gerçekleştirdiği röportajlara da yer verdi. 

Editör: TE Bilisim