Turex ne zaman işleme açılacak? Turex işlem kodu ne? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. 2002 yılında hizmet sektöründe öncülük etmek amacı ile kurulmuş olan Turex Turizm, hisse senetlerini halka arz edebilmek için talep toplama sürecinde sona geldi. Gözünü borsadan ayırmayan yatırımcılar, oldukça önemli olan bu fırsatı kaçırmamak için araştırmaya koyuldu. Peki, Turex ne zaman işleme açılacak? Turex işlem kodu ne? Sorularına yanıt olabilmek için konuyla ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde derledik…

TUREX NE ZAMAN İŞLEME AÇILACAK?

Turex turizmin halka arzı “Sabit Fiyatla Talep Toplama”, “Borsada Satış” ve “Eşit Dağıtım” şeklinde gerçekleşti. Halka arza katılım sağlamak isteyen yatırımcılar 01-02 Nisan saat 10.30-13.00 arasında alım emirlerini iletti. Turex 3 Nisan itibariyle işleme açıldı.

Turex Turizm'in yüzde 20 hissesi 1-2 Nisan tarihlerinde toplanan talep sonrası halka açıldı. Turex Turizm, halka arz gelirinden şirketin payına düşecek nakdin yüzde 70-80'inin planlanan yatırımların finansmanında yüzde 20-30'luk kısmını da kısa vadeli banka kredilerinin kapatılmasında kullanacak.

Şirket, payların Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasından itibaren bir yıl boyunca bedelli sermaye artırımı yapılmayacağını ve dolaşımdaki pay miktarının artmasına sebep olmayacağını taahhüt etti.

TUREX İŞLEM KODU NE?

Halka arz fiyatı 12 TL olacak olan Turex Turizm hisse senetleri “TUREX.HE” koduyla işlem görecek.

Turex Turizm A.Ş. hisselerinin “Sabit Fiyatla Talep Toplama”, “Borsada Satış” ve “Eşit Dağıtım” yönetimi ile halka arz edildiği bildirildi. Halka arz kapsamında işlem emri veren yatırımcılar, meraklı ve sabırlı bir bekleyiş sürdürmeye koyuldu.

TUREX TURİZM NEDİR?

Turex Turizm A.Ş. kurulduğu 2002 yılından bugüne turizm, personel ve öğrenci taşımacılığı alanlarında, Türkiye’nin önemli kamu ve özel kuruluşlarına servis hizmetleri sunmaktadır.

Aynı zamanda, toplu taşımacılık (Özel Halk Otobüsü) alanında da, Türkiye’de belediyelerin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla, hizmet ağına yeni alanlar katmakta olan Turex, operasyonel filo kiralama alanında, araç tedarik ve kullanımında yaşanabilecek sorunlara, stratejik çözümler sunabilmek amacıyla danışmanlık ve finansal hizmetler sunmaktadır.

Turex Tur Seyahat Organizasyon A.Ş. 2011 yılı içinde Myturex’i kurarak, turizm alanına yatırım yapan şirket, turizmin tüm ürünleriyle alanında lider bir marka oluşturma hedefindedir.

Turex resmi internet sitesinde şirket misyonu hakkında, “Turex, müşterilerinin (Kalite ve Memnuniyet) taleplerini maksimum düzeyde karşılayacak hizmetler sunarak (Kusursuz Hizmet) prensibine ulaşmayı misyon edinmiştir.” Cümlelerine yer vermiştir.

Editör: TE Bilisim