Bir Zamanlar Kıbrıs’ta Ankaralı ne yapacak? Bir Zamanlar Kıbrıs yeni bölümde neler olacak? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini ekranlara taşıyan 'Bir Zamanlar Kıbrıs'ın ilk bölümü geride kaldı. Heyecan dolu 2. bölüm fragmanı da dizi severlerle buluşmasıyla yeni bölümde nelerin olacağı sıkça araştırılan konular arasında oldu. Bu akşam TRT ekranlarına gelecek olan Bir Zamanlar Kıbrıs’ta Ankaralı ne yapacak? Bir Zamanlar Kıbrıs yeni bölümde neler olacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

BİR ZAMANLAR KIBRIS YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

21 Aralık 1963 sabahı Tüm Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler gibi Dereli Ailesi de o sabaha bir daha asla bir araya gelemeyeceklerini bilmeden uyandı.

Yüzyıllardır Akdeniz’in ortasında toprak ne verdiyse onunla yaşayan rüzgar hangi şarkıyı söylediyse onu mırıldanan, kalpleri kime çarptıysa onun elini tutan Dereli ailesi, uyandıkları günün tarihe Kanlı Noel olarak geçeceğini bilmiyordu.

O gün, sadece Kemal Dereli ve yüz binlerce Kıbrıs Türkünün değil, Kıbrıs’ta yaşayanlar da dahil devlet için gizli görevde çalışan ve “Anavatan”da, Ankara’da yaşayan yüz binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hayatı da bir daha asla “eskisi gibi olmayacak” şekilde değişti.

BİR ZAMANLAR KIBRIS’TA ANKARALI NE YAPACAK?

Ankaralı adaya ayak basar basmaz hem Lefkoşa’yı hem de göçenleri rahatlatmak için hamlelerine başlar ve Kıbrıslı Mücahitlerle organize olmasıyla birlikte, Türkler ilk şoku atlatıp destansı vatan savunmalarını başlatır.

Yeni bölümde gelişecek olan olayların ışığında Ankaralının neler yapacağı merak konusu. Yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği, yönetmenliğini Hakan İnan’ın, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı “Bir Zamanlar Kıbrıs” ikinci bölümüyle, bu akşam saat 20.00’de TRT 1’de ekranlara gelecek.

Editör: TE Bilisim