İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Eren-10 Operasyonu kapsamında, Şırnak-Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesindeki operasyon Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığınca sürdürülüyor.

Operasyonda Jandarma komandolar, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat birlikleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 2 terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Gün içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6'ya yükseldi. 

KIRMIZI KATEGORİDE

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin terörden arananlarda kırmızı kategoride yer alan sözde Botan saha sorumlusu Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman olduğu tespit edildi.

10’A YÜKSELDİ

Bölgede dünden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10’a yükseldi. Bölgede operasyonun devam ettiği açıklandı. 

“ALLAH HIZINIZI KESMESİN”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından operasyonla ilgili paylaşım yaptı.

Soylu, önce 6 daha sonra 8 daha sonra da 10'a yükselen etkisiz hale getirilen terörist sayısını Twitter adresinden "Ne diyeyim. Allah, hızınızı kesmesin kahramanlar." ifadeleri ile duyurdu. 

16 ŞEHİDİN FAİLİ

Öte yandan kırmızı kategoride etkisiz hale getirilen terörist Fırt Şişman'ın 5 Eylül 2015 tarihinde Hakkari Yüksekova Bostancık mevkiinde askeri konvoya saldırı sonucu 16 askerin şehit edilmesi 6 askerin yaralanması eylemlerini planlayan ve bizzat katılan terörist olduğu belirlendi. 

Şişman'ın 2014 - 2015 yıllarında Hakkari bölgesinde meydana gelen terör olaylarının sorumlu ve planlayıcısı olduğu öğrenildi. Ayrıca, 2020 Eylül - 2021 Nisan ayları arasında sözde Botan Saha olarak bilinen Şırnak, Mardin, Van, Siirt ve Şanlıurfa illerindeki terör olaylarının planlayıcısı da olduğu tespit edildi.

Editör: TE Bilisim