Galataport projesi nedir, hangi şirkete ait? 2021 Galataport ne zaman açılacak? Soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Son zamanlarda İstanbul'da en dikkat çeken isimler arasında yer alan Galataport projesi ile ilgili meraklı arayış günden güne artıyor. İstanbul'un göbeğinde yer alan proje vatandaşları meraklandırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz tarihlerde Galataport hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, Galataport projesi nedir, hangi şirkete ait? 2021 Galataport ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

GALATAPORT PROJESİ NEDİR, HANGİ ŞİRKETE AİT?

Galataport İstanbul İstanbul Karaköy Vapur İskelesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü'ne ait bina arasındaki sahil şeridinde yer alan birdestinasyon projesidir.

Doğuş Grubu'nun Bilgili Holding ortaklığıyla 2014 yılından bu yana yürüttüğü Galataport İstanbul projesi 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı ile, Boğaz kenarında 1.2 km'ye sahip sahil şeridinde yer alan eşsiz kruvaziyer limanı, seçkin bir otel markası, kafeleri, restoranları, butik mağazaları, ofisleri ve iki önemli sanat müzesiyle dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında yer alıyor.

2021 GALATAPORT NE ZAMAN AÇILACAK?

Galataport projesinde, Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’ne kadar uzanan 1.2 kilometrelik sahil şeridinde çalışmalar 2016 yılı sonunda başlamıştı. İlk geminin Nisan 2021'de yanaşmasının beklendiği Galataport projesi kapsamında birçok binanın yapımı tamamlandı. Bu binaların iç dizaynlarında son dokunuşların yapıldığı öğrenildi.

Proje kapsamında bazı binaların inşaatı ise devam ediyor. İstanbul Modern müzesi için yeniden yapılan bina ile Karaköy'de bulunan tarihi yolcu salonu ile paket postanesi de bu binaların arasında. 2 binin üzerinde işçinin aynı anda çalıştığı projede dev gemilerin yanaşacağı iskele ise tamamlandı.

Editör: TE Bilisim